Siūloma nemažinti Seimo narių padėjėjų darbo laiko | Diena.lt

SIŪLOMA NEMAŽINTI SEIMO NARIŲ PADĖJĖJŲ DARBO LAIKO

Siūloma panaikinti nuo kitų metų įsigaliosiančią Valstybės tarnybos įstatymo nuostatą, kuria Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo darbo laikas būtų mažinimas nuo 60 valandų iki 40 valandų per savaitę.

Tai numatančią įstatymo pataisą įregistravo Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Eugenijus Sabutis.

Parlamentaras siūlo išlaikyti tokį teisinį reglamentavimą, kuris šiuo metu yra įtvirtintas galiojančioje Valstybės tarnybos įstatymo redakcijoje.

2023 m. sausio 1 d. įsigalios įstatymo nuostata, jog Seimo nario patarėjas ir Seimo nario padėjėjas pareigas gali eiti pas skirtingus tai pačiai frakcijai priklausančius Seimo narius arba eiti Seimo frakcijos, kuriai priklauso Seimo narys, referento pareigas, bet jo darbo laikas einant visas šias pareigas negalės būti ilgesnis kaip 40 valandų per savaitę.

„Toks įsigaliosiantis teisinis reguliavimas yra nelygiateisis ir diskriminuojantis vienus valstybės tarnautojus kitų atžvilgiu, nes nuostata bus taikoma tik politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojams, einantiems pareigas Seimo kanceliarijoje, bet ne kitose institucijose“, – dokumento aiškinamajame rašte sako E. Sabutis.

Jis taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad nuo 2023 m. sausio 1 d. pasikeitus dabartiniam reguliavimui, galimai bus pažeidžiami po 2020 m. Seimo rinkimų įdarbintų Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų lūkesčiai. Anot projekto autoriaus, praėjus pusei šios kadencijos laiko, įsigaliosiančia nuostata būtų nubrėžiamas naujas Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų darbo reguliavimas, dėl ko gali nukentėti šių darbuotojų socialinės garantijos.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme nurodyta, kad Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas gali eiti ne vienas Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareigas pas tą patį Seimo narį ar skirtingus tai pačiai frakcijai priklausančius Seimo narius arba eiti Seimo frakcijos, kuriai priklauso Seimo narys, referento pareigas, bet jo darbo laikas einant visas šias pareigas negali būti ilgesnis kaip 60 valandų per savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

senelis

Nu va, jau ir socdemų mylėtojai galit ieškotis naujų meilės objektų... :)

ai

mazinti reikia paciu padejeju skaiciu

padekite kableli patys

dirbti nereikia daugiau ,,ilsetis''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS