Siūlymą šaukti Seimo sesiją premjeras sieja su artėjančiais rinkimais | Diena.lt

SIŪLYMĄ ŠAUKTI SEIMO SESIJĄ PREMJERAS SIEJA SU ARTĖJANČIAIS RINKIMAIS

  • 0

Seimo opozicijos siūlymą kitą savaitę sušaukti neeilinę Seimo sesiją socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sieja su artėjančiais savivaldos rinkimais, antradienį pranešė ministro pirmininko atstovė spaudai.

„Aktualūs klausimai yra sprendžiami nuolat, nepaisant to, ar Seimo sesija sušaukta, ar ne. Tokį konservatorių siūlymą premjeras vertina kaip tendencingą suaktyvėjimą prieš rinkimus. Jei Seimas surinks reikiamus parašus, tuomet parlamentarai susirinks anksčiau“, - BNS sakė Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Konservatoriai ir liberalai neeilinę Seimo sesiją siūlo surengti vasario 10-12 dienomis.

Į jos darbotvarkę siūloma įtraukti siūlymą Antikorupcijos komisijai pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos rinkimų finansavimo, iškviesti socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę bei užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių dėl Norvegijoje paimtų lietuvių vaikų, paskubinti „tvarkiečio“ Rimo Ručio teisinės neliečiamybės panaikinimo procedūrą, pateikti rezoliuciją dėl Ukrainos ir svarstyti prezidentės siūlomas pataisas dėl kovos su rusiška propaganda.

Seimo statute numatyta, kad neeilines sesijas šaukia Seimo pirmininkas ne mažiau kaip trečdalio visų Seimo narių siūlymu. Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis BNS sakė, kad reikiamas Seimo narių parašų skaičius jau surinktas.

Pagal Konstituciją, eilinė pavasario Seimo sesija prasidės kovo 10 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS