A. Skaisgirytė: kai prezidento reikės Ukrainoje – jis bus Ukrainoje | Diena.lt

A. SKAISGIRYTĖ: KAI PREZIDENTO REIKĖS UKRAINOJE – JIS BUS UKRAINOJE

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė tikina, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda yra pasiruošęs vykti į Rusijos karinį spaudimą patiriančią Ukrainą.

Patarėjos teigimu, situacijai Ukrainoje esant iš tikrųjų labai blogai, G. Nausėda su Lenkijos prezidentu vyks į Ukrainą ir ten savo buvimu pareikš paramą narystės NATO ir ES siekiančiai šaliai.  Šiuo metu, pažymėjo patarėja, Ukrainoje neįvyko nieko, kas dramatiškai būtų pakeitę jau kurį laiką itin įtemptą situaciją.

„Vakar Ukrainoje turbūt neįvyko nieko, kas būtų dramatiškai pakeitę situaciją, kuri yra įtempta nuo gruodžio mėnesio“, – LRT radijui teigė A. Skaisgirytė ir pažymėjo, kad G. Nausėda dar gruodį yra aptaręs galimybę paremti Ukrainą vizitu.

„Dar gruodžio pabaigoje, tik Rusijai pradėjus telkti savo kariuomenę prie sienos su Ukraina, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda buvo vienas pirmųjų, kuris kartu su Lenkijos prezidentu apsilankė Ukrainoje ir tada kartu su prezidentu Zelenskiu jie sutarė, kad jei eskalacija vyks toliau, jeigu matysime, kad Ukrainai tikrai labai blogai, tai ir Lietuvos ir Lenkijos prezidentai kartu vyksta į Ukrainą ir paremia Ukrainą savo buvimu. Toks buvo dar gruodžio mėnesį pasiektas susitarimas“, – sakė A. Skaisgirytė.

Taip – jis Vasario 16-ąją yra su savo tauta. Tai yra jo valstybinis pasirinkimas. Lietuvos vienybė taip pat yra būtina kaip ir Ukrainoje. Būkime Vasario 16-ąją visi namuose ir kartu.

Patarėja sureagavo ir į viešai pareikštą kritiką, esą prezidentas delsia važiuoti į Kijevą ir taip pademonstruoti solidarumą su Ukraina.  

„Tie komentatoriai, kurie siūlė prezidentui į Ukrainą vykti Vasario 16-ąją turbūt taip pat garsiai komentuotų, kodėl jis valstybės dieną, kai turi su tauta kartu švęsti Lietuvos valstybingumą, yra išvykęs vizito į užsienį. Prezidentas šiuo atveju labai aiškiai išdėsto savo prioritetus“, – teigė A. Skaisgirytė.

„Taip – jis Vasario 16-ąją yra su savo tauta. Tai yra jo valstybinis pasirinkimas. Lietuvos vienybė taip pat yra būtina kaip ir Ukrainoje. Būkime Vasario 16-ąją visi namuose ir kartu. Tuo labiau kad situacija prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos Rusijai telkiant kariuomenę Baltarusijos teritorijoje kelia tam tikrą susirūpinimą“, – pridūrė ji.

„Kai jo reikės Ukrainoje – jis bus Ukrainoje“, – apibendrindama akcentavo prezidento patarėja.

ELTA primena, kad kritika G. Nausėdai šiuo klausimu pasigirdo kai A. Skaisgirytė šios savaitės antradienį „Žinių radijui“ pažymėjo, kad šalies vadovas svarstytų vizitą į Ukrainą, jei jį pakviestų prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Jeigu prezidentas V. Zelenskis kviestų mūsų prezidentą turbūt kartu su kitais regiono lyderiais atvykti į Ukrainą, žinoma, kad tą labai rimtai svarstytume“, – antradienį Žinių radijui sakė Asta Skaisgirytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

LT politikos visiškas krachas

Jie net gasdina Rusija tuom,kuo patys visiškai nesugeba padaryti. Politikeliai-niekšeliai.

iki

kokio politmastymo lygio reikia nusirist kai kazkokia merga nurodines prezidentui kur ir kada vykt kai siu nezinia kieno iremintu bobu valdsaika ciniskai ivedineja fasizma visokiu tapizingeriuku remiamu su visa /uzsaldyta/ kgb istu ruja kuri siandien mosad itakoje su visais pabegeliais ju terorizmo isdavoje taip kartu su svabu griaunant seimas ir tautas ka ir matome feikines pandemijos fone kai ligoniai negydomi mirsta tai jiems pripliusuojamas vyrusas kuri samoningai platina prievartyniu marmaliavimu pazeidziant konstitucija remiantis biokvantinio karo padetim kai to karo nera ir ji troksta saujale isgamu kuriu vieta neuzilgo bus rasta pagal paskirti======

Anonimas

Tai jau tikrai ne G.Lansbergiui su Januška nurodinėti, kada prezidentui vykti į Ukrainą.O kodel ten nenuvykus V.Lansbergiui, kuris vienas pats sugriovė tarybų sąjungą,vienas iškovojo Lietuvai nepriklausomybę.O dar kartu su Grybauskaite, Tapinu ir kitais šaukliais kaip mat iškovotų Ukrainai laisvę.Nes konservatorių lakstymas ir šaukimas ,kad moraliai palaiko, kai viską sprendžia ES , Amerikos derybos su Putinu ir pas jį lekia visi ,šis šou atrodo kaip pasirodymas vietinei publikai, kokie jie puikūs.Pavyzdys Šimonytės nulėkimas ir palakstymas tikrai nieko nepakeitė Ukrainoje,ir dėja lyderiai yra tie kurių priimami sprendimai duoda rezultatus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS