A. Skaisgirytė: politinė situacija išaugo iš kelių ministrų rėmų, ją reikia deeskaluoti | Diena.lt

A. SKAISGIRYTĖ: POLITINĖ SITUACIJA IŠAUGO IŠ KELIŲ MINISTRŲ RĖMŲ, JĄ REIKIA DEESKALUOTI

Situacija šalyje kilus abejonėms dėl politikų skaidrumo naudojant kanceliarines išmokas išaugo iš kelių ministrų rėmų, ją reikia deeskaluoti, sako prezidento patarėja Asta Skaisgirytė.

„Šiuo atveju situacija jau tiek užsikamavusi, tiek daug emocijų aplink ją yra kuriama, kad kažkaip deeskaluoti reikėtų. Jei anksčiau buvo turbūt tik kelių ministrų problema, reputacinė ministrų problema, tai dabar atrodo, kad ta situacija tarsi išaugo iš ministrų rėmų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A. Skaisgirytė.

Jos teigimu, prezidentas „laukia Seimo žodžio“, ką šis pasisakys šiuo klausimu.

„Žinoma, norint stabilumo valstybėje ir atsakomybės už valstybės funkcionavimą, gali reikėti tą situaciją spręsti“, – kalbėjo patarėja.

Anot jos, bet koks nestabilumas šalies viduje nėra teigimas faktorius prieš NATO viršūnių susitikimą, kuomet priešingai – reikia dar labiau visiems susitelkti, „kad viršūnių susitikimas praeitų su mums naudingais rezultatais“.

Žinoma, norint stabilumo valstybėje ir atsakomybės už valstybės funkcionavimą, gali reikėti tą situaciją spręsti.

„Visi supranta, kad vidaus politikoje gali visko įvykti, tačiau, žinoma, kad laikotarpis, kada tai įvyksta yra nepalankus. Turbūt visiems visiškai aišku, kad prieš NATO viršūnių  susitikimą pyktis viduje yra mažiausiai palankus momentas. Iki NATO susitikimo, iki liepos vidurio turėtume susilaikyti nuo kažkokių drastiškų veiksmų“, – sakė A. Skaisgirytė.

Kai kurių savivaldybių tarybų narių kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.

Jie siūlymą argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą, nes šešėlis dėl galimai neskaidriai naudotų lėšų krito ant visų partijų.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS