Skandaluose įklimpęs J. Narkevičius nekomentuoja savo turtų kilmės | Diena.lt

SKANDALUOSE ĮKLIMPĘS J. NARKEVIČIUS NEKOMENTUOJA SAVO TURTŲ KILMĖS

  • 18

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, įklimpęs į skandalą dėl namo Trakuose renovacijos, tvirtina, kad jis tvarkytas dabar jau mirusių tėvų lėšomis, o turtus jie esą susikrovė iš atgautų žemių, tačiau LRT Tyrimų skyriaus duomenys rodo, kad po tėvų mirties J. Narkevičius paveldėjo net daugiau žemės, nei šie buvo susigrąžinę.

Tyrimo duomenimis, tuo metu, kai vyko namo renovacija, politiko kišenės tik pilnėjo – J. Narkevičius deklaruoja, kad 2012 metais kartu su žmona į bankus padėjo 439 tūkst. eurų (1,5 mln. litų). Apie savo turtų kilmę ministras paaiškinti atsisako – jo advokato teigimu, tai yra teisėsaugininkų atliekamo tyrimo objektas.

Oficialiais duomenimis, J. Narkevičiaus tėvams buvo atkurtos nuosavybės teisės į 7 hektarus žemės Trakų rajone, o jų valdomų žemių plotai ne mažėjo, o išsiplėtė iki 10 hektarų. Iš visų Narkevičių šeimai sugrąžintų žemės sklypų buvo parduotas tik vienas – prie įvažiavimo į Trakus. NT ekspertų vertinimu, tuo metu šio 8 arų sklypo vertė galėjo siekti nuo 64 iki 130 tūkst. litų.

LRT gegužės viduryje rašė, kad J. Narkevičius galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas žurnalistams liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

J. Narkevičius šiuos kaltinimus vadina šmeižtu. Jis sakė, kad už namo Trakuose renovaciją daugiausia mokėjo jo tėvai, kuriems tuo metu priklausė pastatas. Jis tikina turįs dokumentus, kuriais gali pagrįsti 166 tūkst. litų (apie 48 tūkst. eurų), išleistų tėvų namo rekonstrukcijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

kauniete

kauno diena ne ta nuotrauka idėta tarp pinigu tai lansbergiuko nuotraukos vieta

JANĖ

Labai kukliai gyvena ministras bet LANSBERGO ATSIKELTA I TRAKUS ŽEME brangresnė už senuku Narkevičiu turta 2 kart paaiškinkit iš kur pas gabri 20 milijonu o ji domina kitu palikimas gautas tai NE TAVO REIKALAS GABRI PAAIŠKINK IŠ KUR TAVO TURTAI žioply sultas tai dvi tavo specialybės žioplas gyvenime ir suktas ka nor pasigviešti i savo kišene

Jooo..

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu... Kur ritasi L i e t u v a ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS