Socialdemokratai apie karantino sąlygų keitimus: žmonės nespėja prisitaikyti | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATAI APIE KARANTINO SĄLYGŲ KEITIMUS: ŽMONĖS NESPĖJA PRISITAIKYTI

Socialdemokratų partijos atstovai sako, kad nuolatinis karantino sąlygų kaitaliojimas gali neatnešti norimo rezultato, nes priimtiems ar svarstomiems sprendimams trūksta aiškumo ir nuoseklumo.

Tuo metu svarstymus apie galimą nepaprastosios padėties įvedimą socialdemokratai vadina „visuomenės gąsdinimu“.

Pasak Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko Gintauto Palucko, dauguma žmonių laikosi karantino sąlygų, o dažni jų keitimai tik blaško visuomenę.

„Paskutiniu metu plūsta nenuoseklūs ir prieštaringi siūlymai, o reikia nuoseklumo. Tai neleidžiama važiuoti daugiau kaip dviem, tai dar koks naujas nurodymas, kur išvardyta daugybė prielaidų, priežasčių bei sąlygų, ar verslas gali veikti. Žmonėms ir taip sunku prisitaikyti ir adaptuotis. Taip, greitos reakcijos reikia, bet tai negali būti daroma priimamų sprendimų kokybės sąskaita“, – sako G. Paluckas.

LSDP pirmininkas tikisi, kad Vyriausybė pakeis savo sprendimą dėl, pavyzdžiui, karantino ribojimų smulkiajam verslui.

Paskutiniu metu plūsta nenuoseklūs ir prieštaringi siūlymai, o reikia nuoseklumo. Tai neleidžiama važiuoti daugiau kaip dviem, tai dar koks naujas nurodymas.

„Vyriausybės sprendimai dėl pandemijos suvaldymo diskriminuoja smulkiuosius verslininkus didžiųjų prekybos tinklų atžvilgiu. Visa apimantis draudimas prekiauti taikomas visoms parduotuvėms, išskyrus didžiuosius parduotuvių tinklus. Šeimos nedidelės parduotuvėlės ir individualių asmenų prekybinės vietos galėtų puikiausiai susidoroti su visomis apsaugos priemonėmis“, – teigia G. Paluckas.

Seimo LSDP frakcijos seniūnas Algirdas Sysas pažymi, kad vieši valdančiųjų svarstymai dėl nepaprastosios padėties įvedimo primena visuomenės gąsdinimą, kuris nieko gero neduos.

„Dauguma žmonių laikosi karantino sąlygų, o girdime tokią „gąsdinimo politiką“: štai, jei nesilaikysite, bus galbūt svarstoma nepaprastoji padėtis. Tokie svarstymai nieko gero neduoda – ne karo metai ir ne perversmas, kad to reikėtų. Konstitucijoje aiškiai pasakyta, kokiomis sąlygomis gali būti skelbiama nepaprastoji padėtis, – tai grėsmė konstitucinei santvarkai ir grėsmė visuomenės rimčiai. Nėra nė vienos šios sąlygos“, – sako A. Sysas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

T

Aš registrotas šiainiose o patektii mega negaliu ji priklauso domeikavos rajonui tai farai suka atgal

B

Beprošių komanda negaliu ji mega papult nes berošiai valdo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS