Socialdemokratai gegužę rinks naują partijos pirmininką | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATAI GEGUŽĘ RINKS NAUJĄ PARTIJOS PIRMININKĄ

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba patvirtino partijos pirmininko rinkimų tvarką: vadovas ir toliau bus renkamas tiesiogiai, visuotiniuose rinkimuose slaptu balsavimu, rinkimų data – kitų metų gegužės 6–9 dienos.

Kaip nurodoma antradienį patvirtintame LSDP pirmininko rinkimų tvarkos apraše, kandidatai į pirmininkus gali būti keliami ne anksčiau kaip likus pusei metų ir ne vėliau kaip likus trims mėnesiams iki suvažiavimo.

Partijos pranešime pažymima, kad LSDP lyderis tiesiogiai bus renkamas jau trečią kartą. Iki 2017 metų LSDP pirmininkai buvo renkami suvažiavimuose.

2017 metų balandį pirmą kartą surengtuose tiesioginiuose partijos lyderio rinkimuose LSDP pirmininku išrinktas Gintautas Paluckas. 2019 metų pavasarį G. Paluckas buvo perrinktas antrai dviejų metų kadencijai.

Tarybos patvirtintame apraše numatoma, kad rinkimai laikomi įvykusiais, jeigu juose dalyvavo daugiau kaip vienas trečdalis socialdemokratų partijos narių. Išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiau kaip pusę visų rinkimuose dalyvavusių LSDP narių balsų.

Lietuvos socialdemokratų partija Seimo rinkimuose spalį liko ketvirta su maždaug 9 proc. rinkėjų balsų. Opozicijoje dirbanti Socialdemokratų partijos frakcija Seime turi 13 narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

negi

kirkinas su siauliene neturi anuku kaip bergklanas juk reikejo galvoti anksciau o viska s usiko pasitykeimas savimi ir sovietmastymas bei nuolaidos globalistam kuriom s iandien sekmingai sau /kergia lizda/ visokie soroshomopydai bei kt politatmatos bei snoro vagimis ir prie viso to prisidejot jus nuo genseko AA iki butkes bei olek su A saukstais ir gzybovskos gaubicom ir visa si suda malet be tautos mandato posovetskomu nepajute kad tupite po zydjankiu /kalpoku/ tai lieka tik aps iverkt del nostalgines praeitiebs kuri ne 1 is jusu nenesa garbes nei istorinio dekingumo o pinigai tai ispja utmu misku popirius del kurio jums vaikai nedekos tai tiebk tiesos gal VZemaitis daugiau pa sakys SENJORAS 83M;;;;

SOCDEMAI,

kad i š b r i s t i iš politinės KLAMPYNĖS--greičiau keiskite savo l y d e r į--PALUCKAS "paukštis", kuris NEGEBA s u b u r t i savus, jis laukia , kad SOCDEMAMS l i z d ą susuktų oponentai--tokia lyderio laikysena parodo , kad socdemai degraduoja ir nesimato jokios p r o š v a i s t ė s.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS