Socialdemokratai išlaiko pirmą poziciją reitingų lentelėje, antri – konservatoriai | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATAI IŠLAIKO PIRMĄ POZICIJĄ REITINGŲ LENTELĖJE, ANTRI – KONSERVATORIAI

  • 9

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija išlieka populiariausia Lietuvoje, antroje vietoje – valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), rodo šeštadienį paskelbta „Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa.

Jos duomenimis, jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai į Seimą, už Lietuvos socialdemokratų partiją balsuotų 18 proc. apklaustųjų. Rugsėjį socialdemokratams savo balsą žadėjo 18,8 proc. respondentų.

Konservatoriai rikiuojasi antroje vietoje su 9,3 proc. palaikymu, prieš mėnesį už juos balsuoti ketino 11,3 proc. apklaustųjų.

„Socialdemokratai pirmi, kaip ir buvo, jie pirmauja visus metus, 18 proc., Tėvynės sąjunga – 9,3 proc., gal sumažėjimas, bet tai nėra tendencija, laikosi gana stabiliai“, – apklausos rezultatus BNS komentavo „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Į trečią vietą pakilo prieš mėnesį ketvirtoje buvusi opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, už kurią balsuotų 7,5 proc. apklaustųjų (5,5 proc. rugsėjį), susikeitusi vietomis su opozicine Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, už kurią balsuotų 7,3 proc. apklaustųjų, kaip ir prieš mėnesį. Šie pasikeitimai neperžengia apklausos paklaidos ribų.

Valdantysis Liberalų sąjūdis sulauktų 4,7 proc. apklaustųjų paramos (4,4 proc. rugsėjį), opozicinė Darbo partija – 2,9 proc. (2,7 proc. rugsėjį), Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) – 2,7 proc. (1,7 proc. rugsėjį).

Lietuvos regionų partijai balsą žadėjo 2,4 proc. apklaustųjų (2,3 proc. rugsėjį), valdančiajai Laisvės partijai – 2,4 proc. (2,2 proc. rugsėjį). Partija „Laisvė ir teisingumas“ gautų 2,1 proc. apklaustųjų balsų (2,4 proc. rugsėjį), Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 1,6 proc. (1 proc. rugsėjį).

10,8 proc. apklaustųjų teigė, jog nebalsuotų, o 27,4 proc. – nežinojo, už ką, prieš mėnesį šie skaičiai atitinkamai buvo 14,7 ir 25 procentai.

V. Gaidys atkreipė dėmesį, kad respondentai, iš sąrašo pasirinkę „kita partija“, paprašyti ją įvardyti, dažnai nurodė Nacionalinį susivienijimą.

„Atkreiptinas dėmesys, ta kita partija, Nacionalinis susivienijimas, ir akivaizdžiai, jei būtų įrašyta, keliskart daugiau turbūt būtų (ketinančių balsuoti – BNS), čia turbūt simptomas“, – kalbėjo V. Gaidys.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią visuomenės apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko spalio 12–21 dienomis. Apklaustas 1001 šalies gyventojas, maksimali apklausos paklaida siekia 3,1 proc. punkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kaunas

Socialdemokratų tai tai sena politinė partija kuri verta dėmesio ir pagarbos.Prityrę politikai o V.Blinkrvičiūte turėtų būti prezidentė ,nes ji yra teisinga, sąžiningą ir jai Lietuvos žmonių gyvenimai yra ne svetimi.Ji dirba taip ,kad visiem Lietuvoje būtų gerą gyventi.Ir nori kad visi gyventų ne bet kaip o garbingai.Buvo socialinių reikalų ministrė ,pamiršote, kaip jos dėka pensijos buvo padidintos ne trim eurais kaip dabar o keliais šimtais .Pagalvokite už ką balsuoti reikės per prezidento rinkimus, ką rinkti.

kol rinks naftalinu atsiduodančius homo sovietikus

tol ši tauta gerai negyvens

Tautiečiai \\\\\.../////

BŪTINAI eikite BALSUOTI,nes matote kas daroma su "reitingais".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS