Socialdemokratai pradeda partijos pirmininko rinkimus | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATAI PRADEDA PARTIJOS PIRMININKO RINKIMUS

  • 2

Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) prasideda kandidatų į partijos pirmininkus kėlimo procedūra.

Kaip informavo LSDP, kandidatų kėlimas truks maždaug tris savaites, o preliminarų kandidatų į partijos pirmininkus sąrašą numatoma patvirtinti sausio 23 dieną, nusprendė posėdžiavusi LSDP pirmininko rinkimų komisija.

Teisę kelti kandidatus turi skyrių susirinkimai arba tarybos, savo kandidatūrą į partijos pirmininkus gali iškelti ir bet kuris reikalavimus atitinkantis LSDP narys. Pasibaigus kandidatų iškėlimo terminui, jiems programų pristatymui bus skiriamas mėnuo.

Tiesioginiai LSDP pirmininko rinkimai vyks balandžio 24-27 dienomis, balsavimo teisę turi visi LSDP nariai.

Kad rinkimai įvyktų, juose turėtų dalyvauti daugiau kaip trečdalis LSDP narių. Kandidatas į partijos vadovus laikomas išrinktu, jei už jį balsavo daugiau kaip pusė visų rinkimuose dalyvavusių LSDP narių. Jei partijos vadovas nebus išrinktas pirmajame ture, vyks antrasis.

LSDP pirmininkas tiesiogiai bus renkamas jau antrą kartą, pirmąkart prieš dvejus metus vadovauti partijai išrinktas Gintautas Paluckas. Iki 2017 metų partijos pirmininkai buvo renkami suvažiavimuose.

Visuomenės apklausos rodo, kad už G. Palucko socialdemokratus rinkimuose balsuotų 6-8 proc. rinkėjų. Jie lenkia nuo partijos atskilusius socialdarbiečius, priklausančius valdantiesiems – šiems savo balsą žada apie 2-3 proc. gyventojų.

Lietuvos socialdemokratų partija yra didžiausia šalyje su daugiau kaip 17 tūkst. narių. Socialdemokratų frakcija Seime turi aštuonis narius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jus socdemai tapot niekam neydomus

po Paluckiniu virazu ir partijos sunaikinimo ---jus POLITINIS NULIS

Liaudies dvokas

Paskirkit partijos pirmąja sekretore mamą Blin. Ji tikras socdeminės gerovės simbolis: išlaidi, stora, neeruditė, tingi. Gal laimėsite rinkimus, paskirsite Sysą Socialinės gerovės ir nedarbo ministerijos komisaru, kad įvestų 4 darbo dienų savaitę. ZAŽYVIOM!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS