G. Paluckas: valdantieji suplėšė į skutelius santykius su visuomenės grupėmis | Diena.lt

G. PALUCKAS: VALDANTIEJI SUPLĖŠĖ Į SKUTELIUS SANTYKIUS SU VISUOMENĖS GRUPĖMIS

Opozicinių socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas šeštadienį pareiškė, kad valdantieji politikai neteko įtakingų visuomenės grupių pasitikėjimo.

„Jiems pavyko suplėšyti į skutelius pasitikėjimo saitus su įtakingomis visuomenės grupėmis“, – partijos tarybos posėdyje Vilniuje sakė G. Paluckas.

„Situacija yra tikrai dramatiška ir jau seniai taip nebuvo, kad visos įtakingiausios visuomenės grupės planuotų streikus ir protestus“, – pridūrė jis.

Pasak politiko, susiklosčiusią situaciją reikės taisyti ne tik dabartiniems valdantiesiems, bet ir kitai valdžiai po 2020 metais vyksiančių Seimo rinkimų.

G. Paluckas sakė, kad partija turės pasiūlyti sprendimus pagerinti smulkių ir vidutinių ūkininkų, taip pat švietimo sektoriaus padėčiai.

Lietuvos socialdemokdratų partijos (LSDP) lyderis taip pat skatino diskutuoti apie valstybinio plėtros banko steigimą.

„Verta, tikrai verta kalbėti ir svarstyti apie valstybinį plėtros banką, (...) kuris pirmiausia užtikrintų kapitalo prieinamumą smulkiam ir vidutiniam verslui“, – kalbėjo G. Paluckas.

Jis taip pat kritikavo Lietuvos užsienio politiką dėl Baltarusijoje, Astrave, baigiamos statyti atominės elektrinės.

„Mūsų izoliacinė užsienio politika privedė prie to, kad šiandien skaičiuojame, kada ten atveš radiacinį kurą, bet tuo metu neturime jokio techninio ryšio, kaip realiu laiku stebėti tai, kas ten vyksta“, – teigė LSDP pirmininkas.

Situacija yra tikrai dramatiška ir jau seniai taip nebuvo.

Ruošiasi rinkimams

G. Paluckas partiečiams taip pat sakė, kad kitų metų Seimo rinkimuose LSDP dalyvaus savo jėgomis ir su kitomis partijomis į koalicijas neis.

„Mes patys esame stiprūs, turime idėjų ir esame pajėgūs įtikinti žmones, kad verta mumis pasitikėti“, – sakė politikas.

Tačiau jis paragino kolegas „nesirgti uždarumo liga“ ir nesibaiminti į rinkiminius sąrašus priimti žmonių iš tų visuomenės grupių, kurių pasitikėjimo partija tikisi sulaukti.

Partijos lyderis neigė žiniasklaidos pranešimus, kad derasi su premjeru Sauliumi Skverneliu dėl jo dalyvavimo rinkimuose kartu su socdemais.

G. Paluckas pareiškė nežinantis, ką darys S. Skvernelis. Jis tvirtino susitinkantis su premjeru pasikalbėti apie politiką, tačiau sakė, kad „pokiliminių žaidimų nežaidžiame“.

„Kaip bus toliau, pamatysime, tačiau bet kokius sprendimus mes priiminėsime čia“, – sakė socialdemokratų pirmininkas.

Šiuo metu už socialdemokratus rinkimuose balsuotų 8,2 proc. rinkėjų, rodo šeštadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Seimo rinkimai vyks kitų metų spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kaunietė

Kęstai. tu jau žiauriai nusikalbi

...

Che: "... jau seniai taip nebuvo, kad visos įtakingiausios visuomenės grupės planuotų streikus ir protestus" - NĖ viena valdžia TIEK Tautai nedavė, kiek 'valstiečiai', ir tuo pačiu - NĖ VIENA valdžia nebuvo taip iškart po rinkimų užpulta. Nes - Tautos valia 'ne tie laimėjo', ir su tuo 'teroristinių bruožų turintys' niekaip negalėjo susitaikyt, ŠIURPU kiek akcijų prieš 'valstiečius' jau buvo surengta... ar šitas viauksėjimas nerodo, kad 'konservai' ruošias pakartot 1926.12.17 perversmą?..

Icikas

gabriuko minkomas zydrasis anciukas.Soc demu GEDA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS