Socialdemokratų suvažiavimas patvirtino V. Blinkevičiūtę partijos pirmininke | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATŲ SUVAŽIAVIMAS PATVIRTINO V. BLINKEVIČIŪTĘ PARTIJOS PIRMININKE

Socialdemokratų pirmininke šeštadienį per partijos suvažiavimą patvirtinta anksčiau šį mėnesį pirmininko rinkimus laimėjusi Vilija Blinkevičiūtė. Jos pirmuoju pavaduotoju dirbs Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

Po rezultatų patvirtinimo kalbą sakiusi V. Blinkevičiūtė pabrėžė vienybės ir partinės demokratijos stiprinimą.

„Šiandien mums kaip niekad reikia vienybės. Ne tuščių žodžių, o vienybės, kaip konkretaus turinio ir konkrečių veiksmų. kaip tikro susitelkimo, suvokimo nepasiduoti, rasti bendrus sprendimus, kautis ir laimėti kartu“, – partijos nariams per suvažiavimą šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Ji teigė žadanti suderinti socdemų pirmininkės ir europarlamentarės pareigas ir pranešė, kad jos planuose yra atsisakyti Europos Parlamento Užimtumo ir socialinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotojos pareigų.

Pirmuoju V. Blinkevičiūtės pavaduotoju tapo Jonavos meras, Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovas M. Sinkevičius, pastaruoju metu partijos pirmininko pareigas ėjęs laikinai.

V. Blinkevičiūtės pavaduotojų komandoje taip pat dirbs Seimo narės Rasa Budbergytė ir Dovilė Šakalienė, Alytaus meras Nerijus Cesiulis, Birštono merė Nijolė Dirginčienė, europarlamentaras Juozas Olekas bei kiti.

Anot partijos pirmininkės, pavaduotojų komandoje bus išlaikyta lyčių lygybė – komandoje dirbs aštuoni vyrai ir aštuonios moterys.

Naujoji partijos pirmininkė europarlamentarė V. Blinkevičiūtė gegužės pradžioje buvo išrinkta per tiesioginius rinkimus, ji gavo apie 56 proc. rinkimuose dalyvavusių partijos narių.

Jos konkurentą europarlamentarą Juozą Oleką palaikė apie 44 proc. balsavime dalyvavusių partijos narių. Visuotiniuose pirmininko rinkimuose balsavo daugiau nei 7,9 tūkst. socialdemokratų.

Sausį sulaukęs partijos narių kritikos dėl blogų Seimo rinkimų rezultatų iš LSDP vadovų pasitraukė parlamentaras Gintautas Paluckas.

Opozicijoje dirbanti Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi daugiau nei 16,5 tūkst. narių. Seime jai atstovauja 13 politikų.

Pozicijos didžiuosiuose miestuose

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) gali sustiprinti savo pozicijas didžiuosiuose miestuose, sako naujoji jos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

Ji atkreipė dėmesį, kad 2019 metais vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose socdemai beveik visuose didžiuosiuose miestuose buvo antri.

„Nėra ko slėpti – socialdemokratams didžiuosiuose miestuose rinkimai visada buvo sudėtingi. Nors, pavyzdžiui, prieš du metus vyko EP rinkimai, mes visuose didžiuosiuose miestuose buvome antri“, – po LSDP suvažiavimo žurnalistams šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

„Tai vadinasi, kad galime tai padaryti, vadinasi, yra tas rinkėjų skaičius, kurį reikia pajudinti, sukelti, sutelkti“, – pridūrė ji.

Partijos pirmininkė sako norinti, kad „jauni žmonės daugiau įsigilintų į tai, kas yra socialdemokratinės vertybės“.

„Man norisi, kad jauni žmonės daugiau įsigilintų į tai, kas yra socialdemokratinės vertybės, taip, kaip yra senosiose Europos valstybėse“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

„Kiek bendrauju Europos Parlamente su kolegomis iš kitų valstybių, atrodo, kad kaip tik socialdemokratus turi remti jaunimas, nes socialdemokratai yra ta jėga, kuri kaip tik atstovauja, kaip aš sakau, jauniems žmonėms“, – sakė politikė.

„Neflirtuos“ su „valstiečiais“

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) yra viena iš politinių jėgų, su kuriomis socialdemokratai negali „flirtuoti“, kadangi pastarieji siekia sumenkinti LSDP.

„Privalome sustabdyti kairiųjų pažiūrų rinkėjų kvailinimą ir apgaudinėjimą, neva Lietuvoje yra daug kairiųjų partijų. Tiek dešinieji, tiek save kairiaisiais laikantys mus atakuoja ir atakuos. Mes privalome duoti atkirtį. Turime nesiblaškyti ir neflirtuoti su tais, kurie už mūsų nugarų rezga planus mus sumenkinti“, – suvažiavime kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Paklausta, ar LVŽS yra viena iš politinių jėgų, norinčių pakenkti socialdemokratams, partijos pirmininkė patvirtino, kad kalbėjo ne tik apie „valstiečius“.

„Yra, bet ir ne tik“, – atsakinėdama į žurnalistų klausimus po LSDP suvažiavimo, kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratė pabrėžė, kad ieškos kompromisų su kitomis politinėmis jėgomis, tačiau opozicinės koalicijos susitarimas, pasak jos, nėra savaiminė vertybė, o opozicijos lyderio postas LSDP nėra būtinas.

„Opozicijos lyderio posto aš nemanau, kad socialdemokratams labai reikia“, – sakė LSDP pirmininkė, kartu akcentuodama, kad ir be sutarčių jie išliks opozicine frakcija parlamente.

„Mes, socialdemokratai, esame opozicija dabartinei valdančiajai daugumai: konservatoriams ir liberalams ir tikrai toliau būsime“, – tvirtino V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad opozicijos lyderis „valstietis“ Saulius Skvernelis yra teigęs, kad LSDP apie galimybes bendradarbiauti Seimo opozicijoje kalbėsis iškart po to, kai naujai išrinkta socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė pradės eiti pareigas.

„Nutarėme, kad iš karto po gegužės 29 d. mes ir susitiksime, kai ji bus tikroji pirmininkė. Kol kas ji yra išrinktoji (pirmininkė – ELTA)“, – LRT radijui tuomet sakė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Purmaliai

Baisiai jau kolhoznikai kam idomus !

Von von von

visas ir visus siekiančius ratifikuoti Stambulo konvenciją ! Socdemai ją turi programoje , Blinkevičiūtė EP t.p. UŽ ! Socdemai su tokia programa turi kaip partija išnykti ..rinkimuose į politinį šiukšlyną ...liberalkonservatorių " rankų bučiuotojai " rinkėjams neįdomūs ...

ó

vyktoriukas prasiziotu... ooo... blyn kokia paduska...?''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS