Socialdemokratas J. Sabatauskas paskirtas Seimo vicepirmininku | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATAS J. SABATAUSKAS PASKIRTAS SEIMO VICEPIRMININKU

Šeštą kadenciją Seime dirbantis socialdemokratas Julius Sabatauskas antradienį paskirtas parlamento pirmininkės pavaduotoju.

Per slaptą balsavimą už jo kandidatūrą buvo 77 Seimo nariai, 31 – prieš, susilaikė 11. Du biuleteniai rasti negaliojantys.

J. Sabatausko kandidatūrą į savo pavaduotojus parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pateikė, kai prieš tai buvo atmesta „valstietė“ Aušrinė Norkienė.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas gali turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus. Tačiau koalicijos partneriai yra sutarę, kad jų bus šeši.

Kandidatus į vicepirmininkus, pasitaręs su frakcijomis, Seimo pirmininkas siūlo taip, kad jo pavaduotojais būtų ne mažiau kaip du Seimo opozicijos atstovai.

Penktadienį, per pirmąjį naujojo parlamento posėdį, vicepirmininkais patvirtinti konservatorius Jurgis Razma ir „darbietis“ Andrius Mazuronis. Antradienį į šias pareigas taip pat paskirti konservatoriai Paulius Saudargas, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas.

Be savo atstovo Seimo vadovybėje likę „valstiečiai“ žada kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl to, kad didelė politinė grupė atsidūrė blogesnėje padėtyje nei maža grupė.

Tarp opozicinių frakcijų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi 32 atstovus parlamente, Socialdemokratų partija – 12, Darbo partija – dešimt.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ajetaumarija

Save 75-iems metams įsislaptinę konservliberast-socdemai yra seni politiniai sukčiai, vieną kalba, kitą daro "neturime jokių priekaištų Norkienei", bet iš "principo" ir keršto nubalsavo prieš ją, nėra tame tragedijos, tik tragedija tame, kad jie taip ir valstybę durino daug metų. Ką ir norėjo įrodyti Karbauskis - nauja valdžia kelia tokį chaosą, kokio dar nėra buvę per 30 metų, absoliuti nekompetencija ir intrigos tiesiog akį rėžia. :DDDD Už korupciją stambiu mastu teisiamos partijos atstovė Čmil turės pavaduotojus iš tų pačių teisiamų partijų, iš MGB atstovo broilerio (bet) neliečiamųjų partijos, ir iš partijos, kurios pirmininkas nuteistas už korupciją.

Julija

Parsidavėte, Juliau ... Bet nesistebiu. Ko tik žmogus dėl karjeros nepadarys. O kažkada buvote tikras socialdemokratas.

Jį sodyt be teismo reikia

už tiek metų kartu su Sedbaru kurtus, ir jo kaip teisės ir teisingumo komiteto pirmininko praleistus į Lietuvą, netikusius įstatymus o JĮ Į TOKIUS POSTUS VALDŽIOJE SKIRIA?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS