Socialdemokratų partijos lyderė: šita valdžia bijo tik traktorių | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS LYDERĖ: ŠITA VALDŽIA BIJO TIK TRAKTORIŲ

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad valdančioji centro dešinės koalicija nuvylė ir suskaldė visuomenę.

„Bet šiandien norėčiau pasakyti trumpai: ar ne per daug garbės kritikuoti valdžią? Nes negirdi pasiūlymų, net savęs nebegirdi ir nebesusišneka tarpusavyje. Nes skaldo visuomenę net visuotinių iššūkių akivaizdoje. Šitai valdžiai jau dėl nieko negėda, ji gal bijo tik traktorių Vilniaus centre“, – šeštadienį per partijos konferenciją Vilniuje teigė politikė.

Ji apgailestavo, kad nepatenkinti savo darbo užmokesčiu ir darbo sąlygomis protestavę mokytojai, pareigūnai neturi traktorių, „kad galėtų susirinkti prie Vyriausybės“.

„Pasirodo, norint, kad prasidėtų kažkas panašaus į dialogą su I. Šimonytės Vyriausybe, būtina suvažiuoti su traktoriais į Gedimino prospektą. Antraip nieko nebus“, – tvirtino V. Blinkevičiūtė.

Praėjusią savaitę protestuodami dėl žemės ūkio politikos į Vilnių buvo suvažiavę apie 1,3 tūkst. ūkininkų su traktoriais ir kita technika. Jie kelias dienas buvo apgulę Seimą, Vyriausybę, rengė mitingus. Vyriausybė pažadėjo skubiai atsižvelgti į jų reikalavimus ir priimti pataisas dėl žymėto dyzelino, naftos dujų akcizų, su Europos Komisija derėtis dėl daugiamečių pievų atstatymo.

Anot socialdemokratų lyderės, Lietuvos visuomenė šiuo metu yra labai nusivylusi valdančiaisiais.

„Kiek tenka važinėti po Lietuvą, miestus, miestelius, kaimus, susitikinėti su žmonėmis, tame tarpe ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose – aiškiai matau: dalis mūsų žmonių yra smarkiai nusivylę. Nusivylę, kad vyksta valdžios viršūnėse, ir tikrai tam nepritaria“, – kalbėjo ji ir ragino bendražygius tapti telkiančiąja jėga.

Apklausų duomenims, LSDP šiuo metu yra populiariausia partija Lietuvoje. Už juos ketina balsuoti maždaug 16–20 proc. rinkėjų.

Dabar Seime socialdemokratai turi 13 atstovų.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną, Europos Parlamento – birželio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

socbėgiotojas

nelabai suprantu nei ką ji dirba, nei ką ji kalba, nei ar jinai dar protiškai adekvati?

Socdemai

isilieja į internacionalą - partija Lietuvoje, o jos vadovė užsienyje.Visai kaip mokė leninas

Taip

Tokios kvaišos seniai negirdėjau - ar jai ne ankstyvoka silpnaprotystė? Ir socdemai nekaip atrodo su tokia “lydere”.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS