STT pradėjo apklausas dėl savivaldos politikų išmokų | Diena.lt

STT PRADĖJO APKLAUSAS DĖL SAVIVALDOS POLITIKŲ IŠMOKŲ

Tyrimuose dėl galimai neskaidriai naudotų savivaldos išmokų pradėtos politikų apklausos, BNS trečiadienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT pradėjo apklausas dėl savivaldos politikų išmokų

Vilnius, rugpjūčio 23 d. (BNS). Tyrimuose dėl galimai neskaidriai naudotų savivaldos išmokų pradėtos politikų apklausos, BNS trečiadienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pasak STT, pirmasis apklaustas asmuo – iš Šilutės rajono savivaldybės.

Tarnyba pažymėjo, jog rudenį apklausos bus tęsiamos toliau, kaltinamai nei vienam asmeniui nėra pareikšti.

STT dėl išmokų yra pradėjusi 11 ikiteisminių tyrimų. Tarnyba šiuo metu ikiteisminius tyrimus yra pradėjusi dėl tarybos narių išlaidų Šiaulių miesto, Mažeikių rajono, Neringos, Šilutės rajono, Pagėgių rajono, Kauno miesto, Kauno rajono, Jonavos rajono, Ignalinos rajono, Vilniaus miesto ir Lazdijų rajono savivaldybėse.

Generalinė prokuratūra taip pat atlieka kelis tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas tarybų nariams.

Tyrimų teisėsauga ėmėsi visuomenininkui Andriui Tapinui ėmus viešinti skirtingų savivaldybių tarybų narių išlaidas vadinamosioms kanceliarinėms reikmėms.

Kilus vadinamajam „čekiukų skandalui“ iš pareigų atsistatydino švietimo ir mokslo ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė, po abejonių dėl jos panaudotų lėšų dirbant Kauno miesto taryboje.

Šalyje kilus politinei krizei dėl tarybų narių kanceliarinių išlaidų, valdantieji konservatoriai pasiūlė rengti pirmalaikius Seimo rinkimus, tačiau parlamentas tokią iniciatyvą atmetė, o atsistatydinti iš pradžių žadėjusi premjerė Ingrida Šimonytė to nepadarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rūtenis

Galiu garantuoti- bus šnipštas, na gal dėl akių kažką suraitys popieriuje rekomendacijas ir paveblens į mikrofoną. Ot kad taip kokį mužiką vagiant pirtyje vantas, tai čia jau atsigriebtu galingieji mūsų, čia žiūrėtu į teisę žaibiškai ir principingai. Darosi koktu, jei nepasakyti aštriau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS