Susisiekimo ministras J. Narkevičius lankosi Baltarusijoje | Diena.lt

SUSISIEKIMO MINISTRAS J. NARKEVIČIUS LANKOSI BALTARUSIJOJE

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius antradienį lankosi Minske, kur kartu su Baltijos šalių, Lenkijos bei Kinijos ministrais aptaria transporto aktualijas.

J. Narkevičius antradienį dalyvauja kasmet vykstančiame transporto ir logistikos forume, trečiadienį jis ketina susitikti su Baltarusijos transporto ir komunikacijų ministru Aleksejumi Avramenka.

„Su ministru kalbėsimės apie transporto aktualijas, bendradarbiavimą, transporto koridorius, srautus su Lietuva. Tai yra kasmetinis forumas, temos yra ir geležinkeliai, nafta, logistika“, – BNS sakė J. Narkevičius.

Baltarusija per Klaipėdos uostą eksportuoja nemažai produkcijos, ją per Lietuvą veža „Lietuvos geležinkeliai“. Lietuvos vyriausybė svarsto, kad baltarusiai taip pat galėtų naudotis Lietuvos infrastruktūra naftos importui.

Transporto ir logistikos forume bei kituose transporto savaitės renginiuose dalyvauja apie 70 įmonių ir organizacijų iš Baltarusijos, Rusijos, Austrijos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, šalių Vyriausybių atstovai. Taip pat rengiama paroda, joje dalyvaus ir Klaipėdos valstybinis jūrų uostas.

Forumas skirtas transporto ir logistikos sektoriaus vystymui, tarptautinio bendradarbiavimo galimybėms.

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis šiemet liepą dalyvavo regioninio bendradarbiavimo forume Minske bei susitiko su A. Avramenka. Pernai rudenį vykusiame transporto ir logistikos forume Minske dalyvavo tuometinis susisiekimo viceministras Ričardas Degutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Važiok nevaževes

Kova su Astravu viska sustatys i vietas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS