Svarstant privalomą medikų ir socialinių darbuotojų skiepijimą sulaukta aštrios kritikos | Diena.lt

SVARSTANT PRIVALOMĄ MEDIKŲ IR SOCIALINIŲ DARBUOTOJŲ SKIEPIJIMĄ SULAUKTA AŠTRIOS KRITIKOS

Seimui antradienį skubos tvarka svarstant Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, numatančias medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos, dalis opozicijai priklausančių parlamentarų reiškė pasipiktinimą. Jie akcentavo, kad šios pataisos pažeidžia žmonių orumą, kėsinasi į jų kūno neliečiamybę.

„Svarstome projektą, kuris pažeidžia mūsų tarptautinius įsipareigojus, pažeidžia gydytojų ir kai kurių svarbių specialybių žmonių orumą ir kėsinasi į kūno neliečiamybę. Daugelis tų žmonių, kuriems šiandien jūs, valdantieji, ketinate nustatyti privalomą vakcinaciją, apie virusus, ligas ir imunitetą žino daugiau nei didžioji dalis Seimo narių iš viso supras“, – Seimo posėdyje frakcijos vardu kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime narė Asta Kubilienė.

„Didžioji jų dalis, apie 85 proc. yra pasiskiepiję trimis vakcinų dozėmis ir, nepaisant to, ši valdančioji dauguma imasi būtent tokio neadekvataus žingsnio“, – pridūrė ji.

Politikė akcentavo, kad reiktų pasitikėti medikų kompetencija ir leisti spręsti jiems patiems, pagal jų turimas ekspertines žinias ir pagal jų sąžinę.

Panašios pozicijos laikėsi ir Darbo partijos frakcijos Seime atstovas Mindaugas Puidokas.

„Pasaulis renkasi gyventi su virusu, Lietuva suka prievartos keliu. Seimo valdančioji dauguma nori įteisinti Lietuvos Respublikos Konstitucijos pažeidimą – privalomą Lietuvos medikų ir socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų skiepijimą nuo COVID-19. Ar Konstitucija Lietuvoje jau nustojo galioti?“ – Seimo posėdyje piktinosi M. Puidokas.

„Mūsų Konstitucija aiškiai sako, kad asmens neliečiamumo teisė negali būti apribota net įvedus karo ar nepaprastąją padėtį, o ką jau kalbėti apie ekstremalią situaciją ar karantiną“, – pabrėžė jis.

A. Kubilienei ir M. Puidokui antrino ir Darbo partijos frakcijos Seime narys Aidas Gedvilas.

„Neišvengiamai kyla klausimas, ar politikai, siekiantys įteisinti privalomą vakcinavimą, kažką daugiau žino už medikus, ar jie siekia neviešųjų ir tik politinių tikslų ignoruodami pervargusius medikus“, – akcentavo jis.

Seimo narys taip pat piktinosi, kad pataisas, įteisinančias privaloma medikų ir socialinis srities darbuotojų vakcinaciją, bandoma priimti skubos tvarka, be gilesnės analizės ir diskusijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kaunas

TAIP IŠEINA, KAD VALDANTIEJI GERIAU ŽINO UŽ MEDIKUS APIE SKIEPUS? AR VIS TIK TAI TIK POLITINIS BIZNIS? Tai mūsų šalies medikai, atsisakantys vakcinuotis boosteriu, taip pat yra jedinstvininkai, kaip ir visi kiti mitinguotojai ir antivakseriai?

to Rasa

Rasa tu durna. Italijoje skiepai bus privalomi tik asmenims nuo 50 metų ir vyresniems, Graikijoje irgi tik pagyvenusiems žmonėms, esantiems didesnėje rizikos grupėje. Neskleisk melo.

Vitalija

Gal dabar pagerės situacija.Nes medikai,socialiniai darbuotojai serga.Juk jie neskiepiti.Mažiau reik pergyvent.Jei norėsit gyvent versitės per galvą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS