Švedija ir Lietuva yra už sankcijų Rusijai pratęsimą | Diena.lt

ŠVEDIJA IR LIETUVA YRA UŽ SANKCIJŲ RUSIJAI PRATĘSIMĄ

  • 7

Švedija ir Lietuva palaiko sankcijų Rusijai pratęsimą, kol nebus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai, antradienį pareiškė Švedijos užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom (Margo Valstriom).

„Švedija ir Lietuva - tai valstybės, kurios Europos Sąjungoje laikosi pozicijos, kad sankcijos Rusijai turi būti pratęstos, kol bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai, o visi įkaitai, tarp jų ir Nadežda Savčenko bei kiti, privalo būti paleisti“, - pareiškė Kijeve su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi viešinti M.Wallstrom.

Lietuvos ministras taip pat pabrėžė, kad Europos Sąjunga tikisi, jog Rusija vykdys Minsko susitarimus.

„Minsko susitarimus vykdyti privalu, šiam procesui nėra alternatyvos, todėl Rusija turi vykdyti su ja susijusius įsipareigojimus“, - sakė L.Linkevičius.

L.Linkevičiaus ir M.Wallstrom per vizitą Ukrainoje susitiko su prezidentu Petro Porošenka, šalies premjeru Arsenijumi Jaceniuku, užsienio reikalų ministru Pavlo Klimkinu, politikais, pilietinės visuomenės ir nevyriausybinių organizacijų atstovais, kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Lietuvis

Visiskai palaikau, kam tureti reikalu su teroristine valstybe. Tegu ten putinas su savo zombiu armija toliau gyvena paraleliniame pasaulyje, jiems jau niekas nepades, nebent patys rusai sveika prota kadanors atgaus, kas dabar mazai tiketina...

šaunuolis

Linkevičius. Labai gerai, kad Ukraina nepamiršta, nes tik to liliputinas ir siekia dabartiniu, maskvai palankiu periodu.

Atsikvošėk

storuli, tavo ne tik kūnas, bet ir smegenys aptekę taukais, nieko nebesuvokia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS