Sveikatos apsaugos viceministru tapo iki šiol patarėjo pareigas ėjęs O. Niakšu | Diena.lt

SVEIKATOS APSAUGOS VICEMINISTRU TAPO IKI ŠIOL PATARĖJO PAREIGAS ĖJĘS O. NIAKŠU

Nuo sausio 1-osios sveikatos apsaugos viceministro pareigas pradėjo eiti iki šiol ministro patarėju buvęs Olegas Niakšu.

Jis bus atsakingas už sveikatos apsaugos sistemos skaitmenizaciją ir modernizaciją, e. sveikatos sprendimų diegimą, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

O. Niakšu pastaruosius tris mėnesius ėjo ministro Arūno Dulkio patarėjo pareigas.

Kaip pažymima pranešime, O. Niakšu yra sukaupęs daugiau nei 20 metų tarptautinę patirtį informacinių technologijų ir projektų valdymo srityje.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys teigia, kad O. Niakšu tapimas viceministru leis pagreitinti su e. sveikata susijusius sprendimus ir jų patobulinimus.

„Nors nuo 2016 metų galime naudotis e. receptais, galimas apsikeitimas pagrindiniais pacientų medicininiais dokumentais ir jų peržiūra e. sveikatos portaluose, yra dar nemažai spręstinų uždavinių, siekiant pilnavertiškos sveikatos sektoriaus skaitmeninės transformacijos“, – sakė O. Niakšu.

Pasak pranešimo, O. Niakšu yra sukaupęs daugiau nei 20 metų patirtį įgyvendinant ir valdant skaitmenizacijos projektus Europoje, Azijoje ir Afrikoje.

Naujasis viceministras yra tokių tarptautinių organizacijų kaip Jungtinės Tautos, Pasaulio bankas, Vokietijos vystymo bankas KfW ekspertas.

O. Niakšu studijavo informacines technologijas Vilniaus Gedimino technikos ir Vilniaus universitetuose, įgijo tarptautinius sertifikatus projektų valdymo bei e. sveikatos srityse. Vilniaus universitete jis apsigynė technologijų mokslo daktaro laipsnį, yra paskelbęs mokslinių publikacijų duomenų valdymo ir e. sveikatos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

VĖL NE NUO TO GALO...

Lietuvoje iš pagrindų reikia keisti sveikatos SISTEMĄ. Prie kiekvienos šeimos sveikatos centro turi būti šiuolaikinė to regiono KLINIKA. Tam, kad sergančiam nereikėtų po visą Lietuvą ar miestą lakstyti ir ieškoti specialisto metus laiko, kad jį priimtų. Kaip pavyzdį galima imti Pilaitės rajoną. Jame kelioms šeimos sveikatos sistemos centrams turi būti šiuolaikinė klinika.

> V.L

rossiskai gerai šneka.

V,L

Tai šis viceministras kalba lietuviškai ar nekalba ?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS