Sveikindama naują Prancūzijos premjerą, I. Šimonytė tikisi plėtoti karinį bendradarbiavimą | Diena.lt

SVEIKINDAMA NAUJĄ PRANCŪZIJOS PREMJERĄ, I. ŠIMONYTĖ TIKISI PLĖTOTI KARINĮ BENDRADARBIAVIMĄ

  • 13

Sveikindama paskirtą naująjį Prancūzijos ministrą pirmininką Gabrielį Attalį (Gabrielį Atalį), Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė sako besitikinti plėtoti karinį, ekonominį šalių bendradarbiavimą.

„Esame suinteresuoti toliau plėtoti strateginį dvišalį dialogą su Prancūzija kaip viena svarbiausių Lietuvos partnerių, taip pat esame pasirengę toliau stiprinti ekonominį bendradarbiavimą, kartu saugoti ir puoselėti europietiškas vertybes, siekti darnaus augimo, tarptautinės taikos ir stabilumo visur, kur galime, – nuo Europos iki Sahelio regiono“, – antradienį Vyriausybės išplatintame pranešime teigė I. Šimonytė.

Premjerė išreiškė lūkestį dėl tolimesnio bendro darbo stiprinant NATO rytų flangą ir pridūrė mananti, kad šįmet vykstantis bendras Lietuvos ir Prancūzijos kultūros sezonas labiau sutvirtins abiejų valstybių ryšius.

„Šokiruojančio ir brutalaus Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje kaip niekada svarbus ES ir NATO valstybių susitelkimas remiant herojiškas Ukrainos pastangas apginti ne tik savo nepriklausomybę ir teritorinį integralumą, bet ir Europos saugumo tvarką, viso demokratinio pasaulio vertybes“, – sakė I. Šimonytė.

„Tvirta ir principinga Prancūzijos laikysena ir parama Ukrainai priartina Ukrainą prie pergalės ir taikos, kaip ir mūsų parama Ukrainos euroatlantiniams siekiams tik dar labiau sustiprina mus visus“, – pridūrė ji.

Attalį į naujas pareigas antradienį paskyrė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas).

Jis šiame poste keičia išvakarėse atsistatydinusią Elisabeth Borne (Elizabet Born). Iki šiol Švietimo ministerijai vadovavęs 34 metų politikas taps jauniausiu ir pirmuoju atvirai homoseksualiu Prancūzijos premjeru.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tai tegu varo

artimiau pabendraut, pagert , pasitūsint vakarėliuose - sau naują žmoną prancūze suras..Senas taigi seimo valdantieji labai linkę keist..

Pilietis

Ir ka mes pult ruošiames? Kad tas bendradarbiavimas karinis butinas... Aaa, jau žinau: Cikanauskiene i valdžia baltarusijoj pasodinsim

Šimonyte, nesvaik...

Jis myli tik vyrus. Na, gal ir berniukus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS