A. Sysas kritikuoja Energetikos reguliavimo tarybos atlyginimų nustatymo tvarką | Diena.lt

A. SYSAS KRITIKUOJA ENERGETIKOS REGULIAVIMO TARYBOS ATLYGINIMŲ NUSTATYMO TVARKĄ

Kuriamos Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos darbuotojų atlyginimai nustatomi priešingai tam, apie ką kalbama Vyriausybės komisijoje dėl viešojo sektoriaus darbuotojų užmokesčio, Eltai sakė Seimo Socialdemokratų frakcijos narys Algirdas Sysas.

„Į Energetikos įstatymą yra įkelta (Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos. - ELTA) apmokėjimo tvarka, kuri išimama iš bendro konteksto: visi gyvena pagal vieną sistemą - bazinį dydį, o Tarybai nustatoma kitokia darbo apmokėjimo tvarka, siejama su vidutiniu darbo užmokesčiu“, - Eltai sakė A. Sysas.

Antradienį spaudos konferencijoje Seime A. Sysas sakė plačiau kalbėsiantis apie viso viešojo sektoriaus darbo užmokesčio klausimą.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienio posėdyje pritarė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) ir Valstybinės energetikos inspekcijos sujungimui.

Visi gyvena pagal vieną sistemą - bazinį dydį, o Tarybai nustatoma kitokia darbo apmokėjimo tvarka, siejama su vidutiniu darbo užmokesčiu.

Planuojama, kad po įstaigų sujungimo atsirasianti Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba pradėtų veikti nuo liepos 1 dienos.

Kaip pažymi įstatymo rengėjai, dėl institucijų konsolidavimo šilumos sektoriuje tarifai brangtų 0,02 euro centų/kWh (kilovatvalandę), dujų sektoriuje - 0,045 euro centų už kv. m, elektros sektoriuje - 0,01 euro centų/kWh. Lėšų tarybai išlaikyti finansavimas bus skiriamos iš pajamų įmokų, kurias mokės rinkos dalyviai už tarybos vykdomą reguliuojamą veiklą, o ne iš valstybės biudžeto lėšų.

Numatoma, kad, veikiant vienai rinkos priežiūrą ir reguliavimą vykdančiai institucijai, bus efektyviau naudojami institucijos ištekliai. Atlikus VKEKK ir Energetikos inspekcijos veiklos analizę, nustatyta, kad galimi sutaupymai iš valstybės biudžeto lėšų per 1 metus, preliminariais institucijų skaičiavimais, - 2,475 mln. eurų.

Energetikos reguliavimo tarybos pirmininko, jo pavaduotojų ir narių atlyginimai bus susieti su šalies vidutinio darbo užmokesčio dydžiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DEDE

Jau seniai laikas sitam prisitaikeliui teisuoliui-reksniui dingti ne tik is ekrano,bet ir is Seimo.

Anonimas

Sysai ar neperilgai jau sedi seime? Laikas butu uzleisti jaunesnem kartom!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS