A. Sysas NPD didinimą sieja su artėjančiais rinkimais | Diena.lt

A. SYSAS NPD DIDINIMĄ SIEJA SU ARTĖJANČIAIS RINKIMAIS

  • 3

Politikų norą sparčiau didinti neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas sieja su artėjančiais rinkimais.

„Labai gerai, kad didėja NPD, bet nereikia užmiršti, kad dėl to yra praradimai biudžetui, iš kurio finansuojamas visas valstybės gyvenimas. Aš manau, kad yra rinkiminio laikotarpio siūlymas mažiau pamatuotas ekonomiškai, finansiškai - ar tai bus galima įvykdyti, nes siūlymas yra, bet šaltinių, iš kur paimti lėšų - apie 240 mln. eurų, - ne“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė A.Sysas. 

Pasak jo, NPD reikia didinti „palaipsniui, o ne tokiais šuoliais“.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra pareiškęs, kad NPD didinimas paskatintų gimstamumą ir pagerintų demografinę padėtį šalyje.

Vyriausybė šią savaitę pritarė, rengiant kitų metų biudžetą, jame skaičiuoti jau 110 eurų didesnį NPD - jis nuo sausio didėtų nuo 200 iki 310 eurų, o papildomas NPD už vaiką - nuo 120 iki 200 eurų. Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės teigimu, dėl to biudžetas negautų 140 mln. eurų pajamų. Finansų ministerija anksčiau skaičiavo, jog praradimai gali siekti 242 mln. eurų.

Sprendimas bus įgyvendintas, jei dabartiniai valdantieji laimės Seimo rinkimus ir naujas Seimas galutinai balsuos už tokį biudžetą.

Valdantiesiems priklausantys „darbiečiai“ siekia, kad NPD būtų lygi minimaliai algai, kuri šiuo metu yra 380 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

idomu

kokius gi /mokslus/ sis /ponulis/ baiges kad nepakeiciamas? matosi prisieke savo /mafijai/ istikimybe iki grabo lentos....

Taigi

Minimali alga turi būti NEAPMOKESTINAMA JOKIAIS MOKESČIAIS, nei pajamų, nei sodros. Minimali alga - tai pinigai, reikalingi žmogui patenkinti būtiniausius poreikius, išgyventi. Tai vadinkime darbo jėgos savikaina. Kokių dar mokesčių? O gal tokie sysai nuo ilgo sėdėjimo valdžioje iš vis pamiršo, kad žmogui reikia valgyti, apsirengti, reikia būsto, reikia vaikus auginti...

ADLER

Prasideda PRIEŠRINKIMINIS žmonių MULKINIMO ŠOU.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS