A. Sysas: Seimas vėl veliasi į visuomenės kiršinimą dėl šeimos sąvokos | Diena.lt

A. SYSAS: SEIMAS VĖL VELIASI Į VISUOMENĖS KIRŠINIMĄ DĖL ŠEIMOS SĄVOKOS

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys, Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Algirdas Sysas nepritaria Seimo planams steigti Nacionalinę šeimos tarybą kaip naują biudžetinę įstaigą.

„Įstatymų projektus vertinti, kad jie nepadarytų žalos Lietuvos šeimoms, galima ir reikia. Bet kam steigti dar vieną biudžetinę įstaigą su vadovu, kuriam reikės biuro, administracinio aparato, ir visa tai reikės finansuoti iš biudžeto. Juk kalbame apie tai, kaip mažinsime biurokratiją ir išlaidas jai. Valdantieji naikina gyventojams reikalingas valstybės tarnybas, o dabar steigia naują, kurios funkcijų tikrai gali imtis jau anksčiau veikusi Šeimos komisija“, – sako A. Sysas.

A. Sysui abejonių kelia ir pačios Nacionalinės šeimos tarybos sudėtis, kurioje, be kitų visuomenininkų atstovų, būtų ir šeimoms atstovaujantys nariai.

Valdantieji naikina gyventojams reikalingas valstybės tarnybas, o dabar steigia naują, kurios funkcijų tikrai gali imtis jau anksčiau veikusi Šeimos komisija.

„Vėl Seimas veliasi į visuomenės kiršinimą dėl šeimos sąvokos. Šiais laikais, kai šeimomis save laiko ir kartu gyvenantys, vaikus auginantys žmonės, nebūtinai susisaistę oficialiais santuokos pažymėjimais – vėl bus keliamas klausimas, kas ir kokioms šeimoms galės atstovauti toje Nacionalinėje taryboje, ir kokių žmonių interesai bus ginami. Vėl kuriamų įstatymų užribyje gali atsidurti be santuokos gyvenantys partneriai ir jų vaikai“, – mato grėsmes visuomenei socialdemokratas A. Sysas.

Nors Vyriausybė buvo pareiškusi neigiamą nuomonę, kad naujai steigiama Nacionalinė šeimos taryba būtų biudžetinė įstaiga, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) nusprendė, kad ši įstaiga turėtų turėti būtent tokį statusą, primena ELTA. Iš visuomenininkų sudaryta Nacionalinė šeimos taryba patarinėtų Seimui šeimos politikos klausimais. Steigti Nacionalinę šeimos tarybą numato Seimo priimtas Šeimos stiprinimo įstatymas.

Pagal siūlomą Šeimos stiprinimo įstatymo pakeitimo projektą, Nacionalinė šeimos taryba būtų Seimui atskaitinga šeimos politikos formavimo ir įgyvendinimo vertinimo patariamoji institucija, kuri yra iš valstybės biudžeto išlaikoma biudžetinė įstaiga.

Siūloma numatyti, kad taryba sudaroma 4 metų kadencijai.  Ją sudarytų 15 narių iš savivaldybių šeimų tarybų, mokslo ir studijų institucijų, šeimų organizacijų ir su šeimomis dirbančių organizacijų atstovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

įdomiai atrodė per rusiškas žinias , kai skaitė Syso - Sysasa (kieno?).

...

Che: jei jau atsiras biudžetinė Nacionalinė šeimos taryba, tai BŪTINA ir Nacionalinė dulkinimosi tarnyba.

Sysai,

sakau tau tiesiai, kad tavo buvimas seime tiek metų neatnešė nieko naudos ir kad tave reikia vyti su šluota per laukus kol pribėgsi Lenkijos sieną.Kodėl tylėjai ir neapgynei (kartu su savo sumauta frakcija) žmonių, kai per tris dienas ta šliu..a Graužinienė naglai prastūmė naujaji vergovini darbo kodeksa? Kodėl niekad viešai ir per žiniasklaidą nerėki kai akivaizdžiai skriaudžiami dirbantieji, pažeidžiamos jų teisės, kai mokytojai, kultūros ir kitų sričių biudžetininkai nepragyvena iš ubago algų? Tik sėdi ir savo kiaušius šildai?...Tokio parazito dar paieškoti reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS