T. Tomilinas meta iššūkį R. Karbauskiui: dalyvaus LVŽS pirmininko rinkimuose | Diena.lt

T. TOMILINAS META IŠŠŪKĮ R. KARBAUSKIUI: DALYVAUS LVŽS PIRMININKO RINKIMUOSE

Į konfliktą su opozicinių „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu įsivėlęs parlamentaras Tomas Tomilinas ketvirtadienį paskelbė, kad dalyvaus partijos pirmininko rinkimuose rudenį.

„ (...) Dalyvausiu rudenį vyksiančiuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko rinkimuose“, – BNS persiųstame pareiškime teigė T. Tomilinas.

„Puikiai suprantu, kad mano šansai yra nedideli, nebijau gauti 10 ar 100 balsų, tačiau mano tikslas yra atviras ir skaidrus pokalbis su nariais apie šiemet daromus ir partijos likimą lemiančius pasirinkimus. Iki rudens aplankysiu visus Lietuvos regionus, pristatysiu savo alternatyvą šiuo metu dominuojančiai Širinskienės-Karbauskio tandemo vizijai“, – pridūrė jis.

T. Tomilinas pakvietė R. Karbauskį į debatus Naisių arenoje, su sąlyga, kad jų moderatoriumi bus nepriklausomas žmogus.

Iki rudens aplankysiu visus Lietuvos regionus, pristatysiu savo alternatyvą šiuo metu dominuojančiai Širinskienės-Karbauskio tandemo vizijai.

Viešas konfliktas tarp politikų kilo, kai T. Tomilinas pavasarį balsavo už įstatymo projektą, įteisinantį lyčiai neutralią partnerystę.

Tuomet R. Karbauskis pareiškė, jog T. Tomilinas išdavė partijos vertybes, o „valstiečiai“ jam pasiūlė įtrauktis iš partinių postų.

T. Tomilinas prieš kelias savaites pasitraukė iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko pavaduotojo pareigų.

Jis tvirtina, kad LVŽS siekiama paversti partija, tarnaujančia vienam žmogui.

„Ja naudojamasi skleisti neapykantą, gadinti šalies įvaizdį, skatinti konfliktus. Joje siekiama įtvirtinti asmenybės kultą, vieną nuomonę, o iš prigimties būdamas komandos žaidėju abejoju tokios partijos ateitimi“, – sakė parlamentaras.

„Pagarbi idėjų kova ir sveika, augti skatinanti konkurencija yra partijos gyvybiškumo pamatas. Deja, šis pamatas plaunamas partijos įstatų pakeitimais, iš partijos pirmininko rinkimų pašalinančiais stipriausius konkurentus, komentarais apie Sauliaus Skvernelio siūlymus dėl migrantų krizės valdymo“, – kalbėjo jis.

Anot politiko, R. Karbauskis bijo prarasti „vienvaldžio partijos savininko titulą“, o tam, kad jį išsaugotų, yra pasiruošęs aukoti vienybę ir darną „valstiečių“ Seimo frakcijoje.

T. Biliūno / Fotobanko nuotr.

A. Širinskienė: tai desperatiškas žingsnis

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė Agnė Širinskienė desperatišku žingsniu vadina Seimo nario Tomo Tomilino siekį kandidatuoti partijos pirmininko rinkimuose.

Kai žmogus nesugeba per dvejus metus skyriuj sušaukti susirinkimo, kad būtų kvorumas pagal taisykles, ir tikisi susitvarkyti su partija ir partijai pirmininkauti.

„Desperatiškas žingsnis, suprantant, kad partijoje nėra palaikymo, kad pačiame skyriuje jis neturi palaikymo. Kai žmogus nesugeba per dvejus metus skyriuj sušaukti susirinkimo, kad būtų kvorumas pagal taisykles, ir tikisi susitvarkyti su partija ir partijai pirmininkauti, man, žinant jo vadybinius gebėjimus, kyla labai daug klausimų“, – BNS ketvirtadienį sakė A. Širinskienė.

Jos vertinimu, pranešdamas apie kandidatavimą partijos pirmininko rinkimuose dabartiniam lyderiui Ramūnui Karbauskiui oponuojantis T. Tomilinas „siekia išlikti žiniasklaidos antraštėse“.

„Kelia šypseną toks kolegos sprendimas, bet tai yra jo teisė bandyti oponuoti, kelti triukšmą, puikiai suprantant, kad suvažiavimo metu jokio palaikymo nebus. Motyvas yra išlikti žiniasklaidos antraštėse, nes akivaizdu, kad konfrontuodamas su partija, kritikuodamas ją, kritikuodamas partijos pirmininką, jis tą matomumą užsitikrina“, – teigė A. Širinskienė.

Artimiausi „valstiečių“ lyderio rinkimai vyks rudenį, tačiau tiksli rinkimų data dar nėra aiški. Partijos pirmininkas pirmąkart bus renkamas visuotiniu partiečių balsavimu.

R. Karbauskis LVŽS vadovauja daugiau nei dešimtmetį. Pastarąjį kartą lyderiu jis perrinktas 2019 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Jonas

Tomilinai niūri tavo ateitis. Kandidatuok pupuliuku partijoj, o čia normalųs žmonės. Galva apsisuko???

puk

ši partija kaip Baltarusija. Arba su Karbauskiu, arba iš partijos.

Sovietkoncerviams

Jai jus butumėt pasipriešine tarybinė Lietuvoje o nepataikave Lietuva butu ekonomiškai tvirta deja jūs bendradarbiavot okupantams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS