Tarp nepatenkintų A. Bilotaite – ir kai kurie valdantieji: ji elgiasi taip, tarsi būtų prezidentė | Diena.lt

TARP NEPATENKINTŲ A. BILOTAITE – IR KAI KURIE VALDANTIEJI: JI ELGIASI TAIP, TARSI BŪTŲ PREZIDENTĖ

  • 131

Po kaltinimų vidaus reikalų ministrei nepatenkintų Agne Bilotaite yra ir tarp valdančiųjų. Ne visiems patinka, kad ji vengia aiškių atsakymų, praneša LNK.

Po audringos savaitės opozicija rengia tekstą parlamentiniam tyrimui dėl Vidaus reikalų ministerijos sprendimų per riaušes ir atleidžiant generolą Ričardą Pocių.

„Klausimų tikrai nesumažėjo, jų tik daugėja“, – pažymėjo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Nepatenkintų ministrės A.Bilotaitės pozicija yra ir tarp valdančiųjų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ministrė blogina savo padėtį. Duotų atsakymus aiškius ir sumažintų kritinius dalykus, tačiau ministrės komunikacija neduoda ryškių atsakymų. Iškelia tik dar daugiau klausimų“, – svarstė Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Nepatenkintų A.Bilotaite yra ir tarp konservatorių. Nors partijos primininkas sako, kad trauktis ministrei nėra pagrindo, priekaištai tėra opozicijos politikavimas.

„Rekomenduoju opozicijai prisiminti, kas kvietė žmones prie Seimo ateiti. Man rodos, tai labiau politinė diskusija, mažiau teisinė“, – sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrieliu Landsbergis.

Viešai kalbėti nenorėję konservatoriai sako, kad ne visi patenkinti ministre.

„Suprantu, kad garsi patarėja komunikacijos klausimais patarinėja jai kaip ir patarinėdavo prezidentei. Ką sau galėdavo leisti prezidentė Dalia Grybauskaitė, negali sau leisti viena iš keturiolikos Lietuvos Respublikos ministrių. Ministrė elgiasi taip, tarsi ji būtų prezidentė ir jai kaip nuo žąsies vanduo...“ – komentavo E.Gentvilas.

Ne tik opozicijai, bet ir kai kuriems valdantiesiems nepatinka, kad į politines intrigas įveltas policijos vadas. Generalinis komisaras prisiėmė atsakomybę, kad A.Bilotaitės žodinis įsakymas į riaušes vykti Viešojo saugumo tarnybai neįformintas raštu, kaip reikalaujama.

„Kokios to priežastys? Ar generaliniams komisarui grasinama, kad jis bus atleistas iš pareigų, jei neužsiims politikų gynyba? Apgailėtina policiją įtraukti į politinius procesus“, – piktinosi Seimo narys Saulius Skvernelis.

Klausimų tikrai nesumažėjo, jų tik daugėja.

Žodinių įsakymų riaušių naktį buvo ir daugiau. Riaušių suvaldymo operacijai vadovauja vietos policijos vadas, Vilniaus policijos vadas Saulis Gagas tą vakarą atostogavo.

„Priėmiau sprendimą nutraukti atostogas ir atvykau į Vilniaus apskrities vyriausiąjį komisariatą, paskui išvykau ir prie Seimo, rinkau visą informaciją ir priėminėjau atitinkamus sprendimus“, – sakė buvęs Vilniaus policijos vadas S.Gagas.

Vilniaus policija informavo, kad S.Gagas operacijų vadu tapo žodiniu nurodymu. Kitą dieną įforminta ir raštu: „Iš atostogų Saulius Gagas buvo atšauktas rugpjūčio 10 d. 21 val. (policijos generalinio komisaro žodiniu nurodymu), tokia data nurodyta ir pačiame įsakyme. Įsakymas dokumentų valdymo sistemoje užregistruotas rugpjūčio 11 d., nes ne darbo valandomis jo užregistruoti nebuvo galimybių. Atkreipiame dėmesį, kad policija yra statutinė organizacija, kur vadovų žodiniai ir rašytiniai nurodymai ir privalomi vykdyti (išskyrus neteisėtus nurodymus).“

Anot opozicijos, parlamentinis tyrimas ne kaltiems dėl jau įvykusių riaušių surasti, bet aiškintis, kaip pasirengta galimiems naujiems neramumais, kaip naudojama žvalgybos informacija, nes policija sako neturėjusi žinių apie galimą smurtą. Valstybės saugumo departamentas sako perspėjęs gerokai prieš riaušes: „Buvo įspėta, kad potencialas tokioms riaušėms yra ir gali kilti nepasitenkinimas, pasikartoti 2009 m. įvykiai prie Seimo.“

Opozicija netiki, kad jų siūlomas parlamentinis tyrimas įvyks.

„Jeigu reikia surinkti 71 Seimo nario balsą, kad gauti patvirtinimą, to tikrai neatsitiks“, – spėjo R.Karbauskis.

„Iš anksto akivaizdu, kad jis bus politizuotas. Jau dabar opozicija visas nuodėmes sukorė ant ministrės, kuri, vietoje normalios ir solidžios gynybos, užsiima emocine savigyna“, – svarstė E.Gentvilas.

Jei nepavyks parlamentinis tyrimas, „valstiečiai“ planuoja kitus tyrimus, galbūt vėl išeinant į atskirą salę nuo valdančiųjų.

„Prisimenate laikotarpį, kai Seimo opozicija dirbo atskirai nuo Seimo daugumos, jeigu būtų atmestas siūlymas, tai gali pasikartoti“, – įspėjo R.Karbauskis.

Opozicijai vėl išėjus į kitą salę, galėtų kilti bėdų svarstant kitų metų biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (131)

To ŠAUNUOLĖ BILOTAITĖ

Pats/ti esi didžiausia orka naikinanti Lietuvos tautos tradicijas, kalbą, kultūrą, šeimą, viską kas buvo mūsų tėvų senelių ir prosenelių išsaugota nuo visų kurie į tai kėsinosi, o dabartiniai viską parceliuoja į kairę ir į dešinę, didesnių orkų su jų pritarėjais nėra.

ŠAUNUOLĖ BILOTAITĖ

Bilotaite pirmyn. Kaip Zelenskis varyk lauk tas VRM Skvernelio-Tomaševskio-Karbauskio-Uspaskicho orkas. Nepasiduok. Put in labai džiaugiasi tokiais kaip R. Pocius.

Pritariu Kauniečiui

Teisingai, ir į konservatorių partiją tokios morės susirenka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS