Teisėsauga baigė tyrimą dėl A. Vrubliausko piktnaudžiavimo gaunant savivaldos išmokas | Diena.lt

TEISĖSAUGA BAIGĖ TYRIMĄ DĖL A. VRUBLIAUSKO PIKTNAUDŽIAVIMO GAUNANT SAVIVALDOS IŠMOKAS

  • 1

Teisėsauga skelbia baigusi tyrimą dėl buvusio Alytaus rajono mero ir buvusio tarybos nario Algirdo Vrubliausko galimo piktnaudžiavimo gaunant savivaldos išmokas.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, Kauno apygardos prokuratūros prokuroras, įvertinęs Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų surinktų duomenų visumą, paskelbė apie ikiteisminio tyrimo pabaigą. Dalyviai gali susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga per paskirtą laiką, po kurio bus surašytas kaltinamasis aktas ir baudžiamoji byla perduodama teismui.

STT įtarimus dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo bei jų panaudojimo A. Vrubliauskui pateikė sausio pradžioje.

Alytaus rajono eksmeras sausį grąžino 20 tūkst. eurų panaudotų savivaldybės tarybos nario išmokų.

Politikas skelbė grąžinęs pinigus „dėl apmaudžios klaidos“, kuomet kai kurios sąskaitos buvo įtrauktos į jo, kaip politiko, individualią veiklą vykdančio asmens apskaitą. 

Jis teigė tokį sprendimą priėmęs nepaisant to, kad didžioji dalis lėšų panaudotos su tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms kompensuoti.

Tyrimo duomenimis, A. Vrubliauskas asmeninėms reikmėms skirtas kuro ir transporto priemonių remonto išlaidas galimai deklaruodavo kaip išlaidas, susijusias su tarybos nario veikla. 

Įtariama, kad buvęs meras savivaldybės administracijai pateikdavo suklastotus dokumentus ir tokiu būdu praėjusią kadenciją apgaule įgijo beveik 20 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

stepukonį jam į......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS