Teismas: mero posto siekęs ir dalijant saldainius dalyvavęs W. Urbanas pažeidė įstatymą | Diena.lt

TEISMAS: MERO POSTO SIEKĘS IR DALIJANT SALDAINIUS DALYVAVĘS W. URBANAS PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

  • 0

Regionų administracinis teismas pripažino, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) į Vilniaus rajono merus keltas Waldemaras Urbanas pažeidė įstatymą, kai per šventinius renginius dalyvavo dalinant saldainius.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, politikas pažeidė įstatymą dalyvaudamas Lietuvos lenkų sąjungai (LLS) sprendžiant pirkti ir dalyti dovanas per 2022-ųjų gruodį Vilniaus rajone vykusias kalėdinių eglučių įžiebimo šventes, taip pat – pasisakydamas švenčių metu, kai buvo teikiamos dovanos vaikams.

„Pareiškėjas, būdamas asmeniu, kurį numatoma kelti kandidatu, dalyvaudamas kalėdiniuose renginiuose, kuriuose buvo dalijami saldainiai su oficialia LLS atributika, netiesiogiai dovanomis skatino rinkėjus dalyvauti rinkimuose ir balsuoti už jį ar jo partiją“, – teigiama teismo pranešime.

Anot teismo, tokie W. Urbano veiksmai laikytini sąžiningų ir garbingų rinkimų principų neatitinkančia rinkimų agitacija.

Todėl teismas atmetė politiko skundą dėl pernai priimto Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo. Šis teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

W. Urbanas teismo prašė panaikinti VRK sprendimo dalį, kuria jis pripažintas netiesiogiai dovanomis papirkęs rinkėjus eglučių įžiebimo šventėse ir taip pažeidęs Rinkimų kodeksą.

Politikas tvirtino, kad minėta sprendimo dalis yra neteisėta ir nepagrįsta. Jis teigė kandidatu į merus buvęs registruotas po kalėdinių renginių, o juose dalyvavęs kaip LLS Vilniaus rajono skyriaus pirmininko pavaduotojas.

Pernai birželį VRK konstatavo, kad LLRA-KŠS eglučių įžiebimo šventėse 2022-ųjų gruodį Vilniaus rajone dovanomis vaikams netiesiogiai papirkinėjo rinkėjus.

VRK nustatė, kad dovanėles vaikams – saldainius – pirko LLS, kuri yra glaudžiai susijusi su LLRA-KŠS. Minėtos organizacijos valdymo organuose dalyvauja buvę kandidatai į savivaldybės tarybą, mero postą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS