Visagino merė D. Štraupaitė išgirs kaltinamąjį nuosprendį | Diena.lt

VISAGINO MERĖ D. ŠTRAUPAITĖ IŠGIRS KALTINAMĄJĮ NUOSPRENDĮ

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį nusprendė, kad Visagino merės Dalios Štraupaitės ir dar dviejų verslininkų baudžiamojoje byloje surašytas kaltinamasis aktas turi trūkumų, tačiau jie netrukdo nagrinėti baudžiamosios bylos.

Teismas nesutiko su kaltinamųjų gynėjų siūlymu grąžinti kaltinamąjį aktą ikiteisminiam tyrimui papildyti.

Byla pradėta nagrinėti iš esmės, posėdyje skelbiamas kaltinamasis aktas, BNS pranešė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Visagino merei D.Štraupaitei pateikti kaltinimai dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, teismo sprendimo nevykdymo.

Merė kaltinama reikalavusi ir paėmusi kyšius pinigais ir paslaugomis iš įmonių vadovų, kurie siekė laimėti savivaldybės organizuojamus pirkimus. Be to, D.Štraupaitei pareikšti kaltinimai ir dėl to, kad jos nurodymu kai kurie savivaldybės darbuotojai darbo savivaldybėje valandomis atliko įvairius darbus jos pačios ir jai artimų asmenų namuose.

D.Štraupaitės baudžiamoji byla teismui perduota pernai spalį, tačiau jos mažiausiai penkis kartus nepavyko pradėti nagrinėti dėl kaltinamųjų ir gynėjų nedalyvavimo.

Kartu su mere dėl prekybos poveikiu bus teisiami dviejų bendrovių vadovai – Vilniaus statybų bendrovės „Irdaiva“ vadovas Irmantas Kubilius ir Vilniaus medienos įmonės „Stouneta“ Gintautas Vaitiekūnas.

Įtariama, kad piktnaudžiaudama tarnyba Visagino merė pinigais bei kitomis vertybėmis ir paslaugomis galėjo gauti daugiau nei 15 tūkst. eurų vertės naudos. Visagino politikė 2015 metais kelis mėnesius buvo nušalinta nuo merės pareigų, bet vėliau Panevėžio apygardos teismas ją grąžino į pareigas.

Kaltės nepripažįsta

Kyšininkavimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu kaltinama Visagino merė D. Štraupaitė kaltės nepripažįsta. Politikė pareiškė, kad parodymus duos tik po bylos liudytojų apklausos.

Tokios pat pozicijos laikosi ir kiti du kaltinamieji, BNS pranešė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Liudytojai bus kviečiami į kitą posėdį, kuris vyks gegužės 11 dieną.

„Bus kviečiami keturi liudytojai, susiję su kaltinamojo G.Vaitiekūno epizodu“, – BNS sakė J.Gudelienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šriubaitė

yra nepakaltinama.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS