Teismas Seimo pirmininko skundą atmetė kaip nepagrįstą | Diena.lt

TEISMAS SEIMO PIRMININKO SKUNDĄ ATMETĖ KAIP NEPAGRĮSTĄ

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio skundą dėl jam nepalankios Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) išvados.

V. Pranckietis siekė teisme panaikinti pernykštį EPK sprendimą, kuriuo jis buvo pripažintas sukėlęs interesų konfliktą sušaukdamas Seimo valdybos posėdį, kuriame spręsti procedūriniai klausimai dėl jo atstatydinimo.

Vilniaus apygardos administracinio teismo vertinimu, Etikos ir procedūrų komisija „pagrįstai konstatavo, kad V. Pranckiečio elgesys patenka į interesų konflikto situaciją“, todėl jo skundą atmetė kaip nepagrįstą.

„Teismas pažymi, kad vien potenciali galimybė, jog pareiškėjas, priimdamas sprendimus sušaukti Seimo valdybos posėdį, jame balsuodamas, pirmininkaudamas Seimo posėdžiui, gali daryti įtaką šių sprendimų priėmimui, yra pagrindas nusišalinti nuo šių sprendimų priėmimo“, –  paskelbė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pernai lapkritį priėmė sprendimą, kad paskubinęs balsavimą dėl nepasitikėjimo V. Pranckietis „veikė ne tautos, o savo asmeniniais interesais, naudodamasis savo kaip Seimo pirmininko statusu asmeninei naudai gauti“.

Komisija vertino pernai metų spalio mėnesio įvykius, kai V. Pranckietis sušaukė skubų Seimo valdybos posėdį. Jame buvo priimtas sprendimas vakare skelbti neeilinį parlamento posėdį dėl nepasitikėjimo procedūros, nors valdantieji balsuoti norėjo kitą dieną, kuomet tikėjosi surinkti reikiamus balsus.

Seimo pirmininkas tuomet išlaikė postą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kis

Liksi kolchozo pirmininku,sutvarkyk santykius su Ramunu,nes tu jau prisivazinejai,prisiskraidei,tupsi ilgam ant zemes,pakaks tokiam "ereliui"

PRANSKIETĮ --š i a u d i n ę politinę KALIAUSĘ, blaško

konservatorių-landsbergizmo KLIKOS sovietinės ATPLAIŠOS/k g e b i s t a i /, kuris ŠOKAKDAMAS pagal 0ŽIO tvarto b l i o v i m ą- nuskęs jų s r u t o s e .

Na ką , pone Pranckieti ,

reputacija suteršta ? Ir nieko tokio ? Toliau liksite savo poste ? Negėda ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS