Teismas socdemams grąžina dalį atimtos dotacijos – per 100 tūkst. eurų | Diena.lt

TEISMAS SOCDEMAMS GRĄŽINA DALĮ ATIMTOS DOTACIJOS – PER 100 TŪKST. EURŲ

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) socialdemokratams grąžina dalį dėl šiurkščių finansavimo pažeidimų atimtos dotacijos – apie 104 tūkst. eurų.

Lietuvos socialdemokratų partija teismui skundė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą, pagal kurį partija neteko 504 tūkst. eurų pusmečio dotacijos.

LVAT socialdemokratų skundą tenkino iš dalies – konstatavo, kad VRK nepagrįstai kaip šiurkštų įvertino vieną iš padarytų pažeidimų, todėl į biudžetą grąžintina dotacija siekia 400 tūkst. eurų.

Teismo nutartyje konstatuojama, kad VRK vieną iš keturių pažeidimų nepagrįstai pripažino šiurkščiu įstatymo pažeidimu, todėl „yra pagrindas sumažinti sprendimu dėl dotacijos pareiškėjui skirtą sankciją iki 400 tūkst. eurų“.

Anot LVAT, tyrimą atlikusi VRK „nenustatė konkrečių partijos veiksmų, dėl kurių nagrinėjamu atveju nėra galimybės nustatyti, ar partijos Komisijai pateikta 2016 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos finansavimo ataskaita atitinka tikrovę“.

Tuo tarpu VRK buvo konstatavusi, kad pervedus lėšas kandidatams, kad išlaidos būtų apmokėtos iš jų sąskaitų ir galimai perrašius sutartis su tiekėjais, buvo atlikta veikla, neleidusi nustatyti tikrųjų kampanijos išlaidų.

Tuo tarpu  VRK sprendimą šiurkščiais pripažinti pažeidimus dėl viršyto rinkimų išlaidų limito, nedeklaruotų dalies išlaidų teismas įvertino kaip pagrįstą.

VRK pernai lapkritį LSDP pripažino pažeidus Politinių kampanijų finansavimo įstatymą, todėl nusprendė neskirti šiai partijai 504 tūkst. eurų dotacijos.

Gairės: LSDP, dotacija, teismas
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o teisejai

ar negavo kysio ? tokia mano nuomone .

...

Tauta PROTESTUOJA! (o jei taip referendumą surengus ar pritariam kažkokių 'partijų' finansavimui iš biudžeto?..)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS