Teismas vertins kriminalinės žvalgybos veiksmus Utenos mero atžvilgiu | Diena.lt

TEISMAS VERTINS KRIMINALINĖS ŽVALGYBOS VEIKSMUS UTENOS MERO ATŽVILGIU

Už piktnaudžiavimą nuteisto Utenos mero Alvydo Katino bylą nagrinėjantis Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį nusprendė išreikalauti medžiagą apie politiko atžvilgiu taikytų kriminalinės žvalgybos veiksmų pagrindą.

Socialdemokratas meras pasveikino teisėjų sprendimą – pasak jo, atsirado viltis, kad byla bus atidžiai peržiūrėta.

„Pagaliau Apeliaciniame teisme nutarė tenkinti prašymus, pažiūrėti į giluminius dalykus, nuo ko čia viskas prasidėjo, ant ko šita byla stovi, iki šiol to nebuvo. Panevėžyje žinojau, kad būsiu nuteistas. Mūsų prašymus Panevėžyje galima sverti kilogramais, bet visi jie ėjo į šiukšliadėžę“, – BNS sakė A. Katinas.

„Atsiranda viltis, kad bus įsigilinta, kas Lietuvoje yra meras ir ar gali meras tarpininkauti, kai kreipiasi žmogus dėl privataus stogo remonto. Aš manau, kad dabar bus surasti atsakymai. Saulė šviesėja“, – pridūrė politikas.

Panevėžyje žinojau, kad būsiu nuteistas. Mūsų prašymus Panevėžyje galima sverti kilogramais, bet visi jie ėjo į šiukšliadėžę.

Apeliacinio teismo trijų teisėjų kolegija trečiadienį surengė pirmąjį posėdį Utenos mero ir buvusio ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovės Džuljetos Žiugždienės baudžiamojoje byloje.

Bylos nagrinėjimą teismas tęs birželio 12 dieną.

Sausio 4 dieną Panevėžio apygardos teismas merą pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba, bet išteisino jį dėl prekybos poveikiu. Merui skirta 8,4 tūkst. eurų bauda.

Savaitgalį A. Katinas buvo perrinktas dar vienai kadencijai.

Prokuratūra siekia, kad nuteistas Utenos meras A. Katinas būtų nubaustas net tik pinigine bauda, bet ir jam būtų atimta teisė būti meru.

Prokurorai teigia, kad 2014 metais A. Katinas, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir siekdamas asmeninės naudos, pareikalavo bendrovės „Utenos melioracija“, kad ši neatlygintinai suremontuotų Dž. Žiugždienei priklausantį gyvenamąjį namą Utenos rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS