Teismui M. Sinkevičių pripažinus kaltu, LSA dėl jo ateities spręs po galutinio verdikto | Diena.lt

TEISMUI M. SINKEVIČIŲ PRIPAŽINUS KALTU, LSA DĖL JO ATEITIES SPRĘS PO GALUTINIO VERDIKTO

Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui sulaukus nepalankaus teismo sprendimo byloje dėl savivaldos išmokų, Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) dėl jo ateities organizacijoje ketina spręsti sulaukusi galutinio teismo sprendimo.

„Asociacijos pozicija nepasikeitė. Ta formuluotė, kad iki kol paaiškės įtarimų pagrįstumas, jinai lieka galioti. Kadangi tai yra tik pirmos instancijos teismas, tai kol kas nieks nesikeičia“, – BNS šią savaitę sakė LSA atstovė spaudai Indrė Vilūnienė.

Kauno apygardos teismas M. Sinkevičių savaitės pradžioje pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis. Politikui taip pat skirta bauda ir draudimas daugiau nei trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Šis sprendimas dar nėra galutinis, pats M. Sinkevičius sakė svarstantis jį skųsti, taip pat neketinantis trauktis iš mero pareigų.

Jonavos rajono meras anksčiau ėjo ir LSA prezidento pareigas, tačiau pernai gruodį sulaukus teisėsaugos įtarimų, jo įgaliojimai buvo sustabdyti.

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė po teismo sprendimo sakė, kad M. Sinkevičiaus dalyvavimas Seimo rinkimuose socialdemokratų sąraše yra neįmanomas.

M. Sinkevičius narystę LSDP sustabdė dar pernai lapkritį po jam pareikštų įtarimų.

Šiuo metu M. Sinkevičius yra LSA valdybos narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žiglovas

vagis turi sėdėti kalėjime. Taškas.

I KALEJIMA VIENAREIKSMIAI

Kokia suma is viso " pasisavino "?Paprastas zmogelis butu vagis.O valdininkas tik pknaudziautojas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS