V. Čmilytė-Nielsen po susitikimo su Lenkijos Seimo maršalka: mūsų parlamentus jungia gyvas dialogas | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN PO SUSITIKIMO SU LENKIJOS SEIMO MARŠALKA: MŪSŲ PARLAMENTUS JUNGIA GYVAS DIALOGAS

Lietuvos ir Lenkijos parlamentus jungia gyvas ir glaudus dialogas, po susitikimo su Vilniuje viešinčia Lenkijos Seimo maršalka Elžbieta Witek (Elžbieta Vitek) sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Labai norėčiau pasidžiaugti tuo, kad šiandieną mūsų parlamentus jungia labai dinamiškas, gyvas, glaudus dialogas, ir daugelį klausimų, kuriuos turime spręsti, galime efektyviai spręsti bendradarbiaudami drauge“, – spaudos konferencijoje po susitikimo sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Lietuvos parlamento vadovė sakė, kad su Lenkijos kolege aptarė situaciją Baltarusijoje, bendradarbiavimą padedant Rytų partnerystės valstybėms, Europos Sąjungos ateities klausimus.

Lenkijos Seimo maršalka E. Witek teigė, jog „temų, kurias reikia aptarti, yra tiek, kad praverstų kitas susitikimas“, ji taip pat džiaugėsi, kad bendravimą internetu pakeitė gyvi susitikimai.

„Būtinybė yra pradėti susitikinėti betarpišku būdu ir interesas yra iš abiejų pusių. Tų temų, kurias reikia aptarti, tikrai yra visa aibė, tai temos, kurios svarbios visais Europai, abiem valstybėms, tai ir saugumo klausimai, ypač žiūrint į tai, kas vykta Rytuose, kaip elgiasi Rusija. Tai yra ir mūsų dvišalių santykių temos, susiję su vardų, pavardžių rašyba, lenkų švietimo kausimais Lietuvoje“, – kalbėjo E. Witek.

Lenkijos parlamento žemųjų rūmų vadovė pakvietė V. Čmilytę-Nielsen spalį su oficialiu vizitu atvykti į Lenkiją.

Vilniuje nuo pirmadienio viešinti Lenkijos Seimo maršalka E. Witek antradienį taip pat susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda, premjere Ingrida Šimonyte.

Prezidentas G. Nausėda su Lenkijos atstove aptars regioninį saugumą, sankcijas Baltarusijos režimui, paramą Ukrainos reformoms, trijų Rytų Partnerystės šalių europinę perspektyvą, pranešė Prezidentūra.

E. Witek į Vilnių atvyko pirmadienį, lankėsi Lenkų kultūros namuose, susitiko su politikais, antradienio vizito programoje taip pat yra apsilankymas lenkų kalba ugdančioje Vilniaus šv. Jono Pauliaus II-ojo gimnazijoje.

Kaip BNS informavo Seimo pirmininkės atstovė spaudai Ilona Petrovė, E. Witek Vilniuje lankosi parlamento vadovės V. Čmilytės-Nielsen kvietimu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS