Toliau verda aistros dėl Generolo Vėtros: A. Anušauskas sulaukė kaltinimų | Diena.lt

TOLIAU VERDA AISTROS DĖL GENEROLO VĖTROS: A. ANUŠAUSKAS SULAUKĖ KALTINIMŲ

  • 31

Apie atminimo lentą Jonui Noreikai-Generolui Vėtrai viešai pasisakęs Arvydas Anušauskas sulaukė menininko Andriaus Labašausko atsakymo, po kurio kilo žodinis vyrų konfliktas, informavo portalas delfi.lt.

„Nežinojau, kad kažkokius savo „šalininkus“ siunčiau į teismą pas Labašauską. Menininkui fantazija yra reikalinga, nors tokius niekuo nepagrįstus kaltinimus girdžiu ne pirmą kartą. Kaip taisyklė, tai mažai skaitančių žmonių bruožas“, – tvirtino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys A. Anušauskas po diskusijos „Facebook“ tinkle.

Konfliktas kilo po A. Anušausko įrašo apie Generolą Vėtrą. Įraše A. Anušauskas kalbėjo apie etiketes ir pridūrė, kad „pagerbiantys nužudytą J. Noreiką tikrai nėra antisemitai nei, juo labiau fašistai“.

Piketo organizatorių nuotr.

„Manau, klijuojantys etiketes kada nors supras, kad žmonės, pagerbiantys (tikrai absoliuti jų dauguma) nužudytą J. Noreiką nėra nei antisemitai, nei, juo labiau, „fašistai“. Dėl rodomo dėmesio J. Noreikai-Generolui Vėtrai jie nėra nei mažesni, nei didesni patriotai. Jei ir mažiau žino istoriją – vis tiek nuoširdžiai nori ją sau išsiaiškinti“, – teigė A. Anušauskas.

Kraupsta jauni žmonės, dokumentus skaitydami. Jūsų veiklos žala Lietuvai apskritai sunkiai pamatuojama.

Po šiuo įrašu kilusioje diskusijoje pasisakė ir menininkas Andrius Labašauskas, sukūręs „Laisvės kalvelės“ projektą Lukiškių aikštei Vilniuje.

Seimo narys į menininko žodžius sureagavo ne tik atsakydamas bendroje diskusijoje, bet net ir pabrėždamas juos atskiru įrašu savo „Facebook“ sienoje. „Ką tik gavau „Laisvės kalvelės“ Lukiškių aikštėje autoriaus Andriaus Labašausko viešą „sveikinimą“ ant „Facebook“ sienos. Jau matuoja mano padarytą „žalą“. Matyt, aš kaltas ir iš savivaldybės jo išmelžtus 32 tūkst. eurų (per mažai? Aš tiek per metus neuždirbu, bet man negaila – jei viskas vardan...) už „kalvelės“ maketą, kurios statyti neleidžia paveldosaugininkai. Ką gi, prisiimu šitą kaltę – neatkreipiau dėmesio“, – „Facebook“ tinkle rašė Seimo narys. 

Jo įvardyti 32 tūkst. eurų – suma, kurią savivaldybė sumokėjo menininkui už projektą. „Upės neužtvenksi. Kraupsta jauni žmonės, dokumentus skaitydami. Jūsų veiklos žala Lietuvai apskritai sunkiai pamatuojama. Sėkmės rinkimuose, jums turėtų puikiai sektis. Visi susipykę ir kaip niekad vieningi – sveikinimai“, – tokį A. Labašausko komentarą „Facebook“ tinkle paviešino Seimo narys.

Visi šie įrašai ketvirtadienio vakarą dingo. A. Anušauskas teigė, kad įrašų neištrynė, tiesiog pakeitė jų privatumą. Seimo nario teigimu, menininkas atsiprašė, o ir jis pats nesiekė kurstyti konflikto.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Mociute

Tai va kame saknis,tie sukaujsntys patrijotai dar neissiaiskino istorijos ,manau svarbu ne tiesa ,o ko garsiau rekauti ,keikti zydus ,rusus ir visus kitus ,kas ne lietuvis . o tas generolas prisidejo prie zydu naikinimo ?Prisidejo ir ne prie vieno asmens ,o prie tukstanciu,tai kaip galejo isteisinti. ,reiskia taip buvo liepta ,tai cia pasaka be galo .

...

JEI čia žydukams MŪSŲ lentos netinka, jie išties gali į Izraelį išvykt... nes sekančios (neduokDie, bet - juk vokiečiai nerimsta) okupacijos metu jie čia daugiau nebebus gelbėjami, čia jau aišku.

Patarimas

Kam Lietuvoje nepatinka, tai, kaip sakoma, čemodan - vokzal - Rossija...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS