Transporto atašė Lenkijoje turėtų pradėti dirbti jau netrukus | Diena.lt

TRANSPORTO ATAŠĖ LENKIJOJE TURĖTŲ PRADĖTI DIRBTI JAU NETRUKUS

  • 0

Lenkijoje nuo šių metų birželio turėtų pradėti dirbti Lietuvos transporto atašė. Tikimasi, kad tai padės stiprinti bendradarbiavimą įgyvendinant bendrus europinės reikšmės transporto infrastruktūros projektus.

„Partnerystė su Lenkija yra itin svarbi Lietuvai. Įsteigus transporto atašė pareigybę Varšuvoje, turėsime galimybę palaikyti dar glaudesnius ryšius susisiekimo sektoriuje, sudaryti prielaidas kontaktų augimui bei galimybę siekti maksimalios naudos Lietuvos valstybei“, – komentare BNS sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje spręs dėl transporto atašė pareigybę Lietuvos ambasadoje Lenkijoje steigimo ir tokios pareigybės ambasadoje Rusijoje panaikinimo. Pastaroji pareigybė tuščia nuo 2017 metų pradžios.

Skaičiuojama, kad per metus transporto atašė išlaikymas Lenkijoje kainuotų apie 100 tūkst. eurų.

Anot Susisiekimo ministerijos, Lenkija yra prioritetinė keleivių ir krovinių vežimo į Vakarų Europos šalis kryptis, su šia šalimi tikslinga kurti bendrus infrastruktūros tinklus, koordinuoti veiksmus dėl didesnių tranzitinių krovinių srauto iš Azijos (ypač Kinijos), Šiaurės Europos ir Skandinavijos valstybių.

Lietuvai bendradarbiavimas su Lenkija taip pat yra svarbus įgyvendinant europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“, tarptautinių automagistralių „Via Baltica“ ir „Via Carpatia“, Baltijos funkcinį oro erdvės bloko projektus.

Šių metų vasarį Lenkijoje atidaryta valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ atstovybė.

Lietuva šiuo metu turi transporto atašė nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje bei ambasadose Kazachstane ir Kinijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS