Griūva Darbo partijos frakcija Seime: pasitraukė V. Valkiūnas | Diena.lt

GRIŪVA DARBO PARTIJOS FRAKCIJA SEIME: PASITRAUKĖ V. VALKIŪNAS

Parlamentaras Valdemaras Valkiūnas palieka Darbo partijos frakciją Seime.

Išėjus V. Valkiūnui, „darbiečiai“ nebeturi septynių narių ir nebegali sudaryti frakcijos.

V. Valkiūno prašymą Seimo valdybai antradienio plenariniame posėdyje pagarsino parlamento vicepirmininkas Paulius Saudargas: „Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Seimo statutu palieku Seimo Darbo partijos frakciją. Seimo narys V. Valkiūnas.“

Šį pareiškimą parlamento salėje palydėjo šūksniai ir aplodismentai.

Kitu pranešimu P. Saudargas paskelbė V. Valkiūną prisijungiant prie Mišrios Seimo narių grupės.

Darbo partijos laikinasis pirmininkas Valentinas Bukauskas BNS sakė, kad V. Valkiūnas frakcijos posėdyje nedalyvavo ir neinformavo apie savo sprendimą.

Paklaustas, ar dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje, V. Bukauskas sakė, kad „pasaulis dėl to nesugriuvo“.

V. Valkiūnas į „darbiečių“ gretas perėjo 2022 metų rugsėjį, iki tol jis priklausė Regionų frakcijai.

Darbo partijos taryba pirmadienį nusprendė nesijungti su Lietuvos regionų partija ir spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvauti savarankiškai.

Pokyčius „darbiečiai“ svarstė po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų. Iš partijos pirmininko posto praėjusią savaitę dėl to pasitraukė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Be to, partiją neseniai paliko ilgametis jos narys, parlamentaras Viktoras Fiodorovas. Tokį sprendimą kiek anksčiau priėmė ir Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

„Darbiečius“ neseniai supurtė teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų. Dėl to buvo atliktos kratos „darbiečių“ būstinėje.

Vienintelis partijos atstovas EP yra kadenciją baigiantis buvęs politinės jėgos lyderis Viktoras Uspaskichas, susistabdęs narystę partijoje.

Bet aš, kaip sakant, porą metų tempiau, stūmiau. Irgi yra riba, kai reikia sau pasakyti „stop“.

V. Valkiūnas žada trauktis ir iš partijos gretų: yra riba, kai reikia sau pasakyti „stop“

Aiškindamas savo sprendimą, Eltai V. Valkiūnas teigė, jog „darbiečių“ gretose pastaruoju metu buvo jaučiamas sąstingis, trūko politinės ambicijos.

„Vadas Andrius Mazuronis, kaip sakant, pabėgo. Nėra vadovybės, nėra darnumo, nėra darbų, nėra rezultatų. Visą laiką ant dugno sėdėti, antroje lygoje, būti autsaideriais – kokia prasmė?“ – retoriškai klausimus kėlė jis, akcentuodamas, kad žada trauktis ir iš Darbo partijos.

Klausiamas apie byrančią frakciją, Seimo narys neatmetė, kad „darbiečiai“ gali rasti naują žmogų, kurį prikalbins prisijungti prie grupės parlamentarų.

„Gal suras kažką kitą. Bet aš, kaip sakant, porą metų tempiau, stūmiau. Irgi yra riba, kai reikia sau pasakyti „stop“, – dėstė jis.

Visgi, apie ateinančius politinius planus parlamentaras kol kas kalba nenoriai ir neatsako, ar ketina jungtis prie kokių nors kitų politinių partijų. Tačiau V. Valkiūnas patvirtino, kad rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus.

Situaciją įvertino A. Mazuronis: tai – politinis klounas

Buvęs Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis, komentuodamas frakciją sugriovusio kolegos sprendimą, neslepia nuostabos. Pasak jo, V. Valkiūnas dar pirmadienį vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje palaikė idėją nesijungti su Lietuvos regionų partija.

„Valkiūnas įeis į istoriją kaip sugriovęs ir Darbo frakciją, ir, turbūt, partiją. Savo spindinčiais, sunkiai pakomentuojamais pasisakymais galės blizgėti kitoje frakcijoje. Žmogus toliau tęsia klouno vaidmenį“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

„Valkiūnas dar vakar tarybos posėdyje aiškino, kaip jis myli partiją ir kaip niekas neturi čia jungtis. Bet šiandien jis priima tokį sprendimą. Kaip gali komentuoti žmogų, kuris iš vakaro šneka vieną, o iš ryto kitą? Politinės asmenybės susidvejinimas“, – pridūrė A. Mazuronis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

visa tai rodo , kai d e b i l a i vadovauja GAUJAI-

savanaudiškais tikslais apgaudami rinkėjus- TĖVAS pradėjo , o sūnus MAZURONIS d a m u š ė gaują iki nulio-- H. DAKTARAS už nusikaltimus gaujoje s ė d i vienutėje , o politinių gaujų " vedliai" turi galimybę tyčiotis iš rinkėjų-be atsakomybės.

Inter

ko ten stumdosi dėl to lovio visi?? tai išeina, tai pareina, tai jungiasi, tai atsijungia... Tai kaip tik visi tie maži ir pavieniai susijunkit į vieną Mišrią partiją ir eikit prieš konservus ir socdemus. Tada ir bus jėga, ir prie lovio papulsit. Ale va katras gi "ves sąrašą" tada? vat visi gi nori būti tais pirmais. čia ir bėda. Eikti visi susijungę kaip vienas, nežiūrėdami postų, kėdžių ir eilės sąraše. O kaip banga nušluosianti senus sisteminius komunistus ir už tikrą Lietuvą, už sąvo šalį, savus žmones. O ne jankiams, ES, ukrams, ar dar kokiems dirbantys ir mūsų uždirbtus ir suneštus pinigus atiduodantys pabėgeliams visokiemės. Bele tik ne lietuviams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS