TS-LKD skyriai kelia kandidatus į partijos pirmininkus, rinkimai – kovą | Diena.lt

TS-LKD SKYRIAI KELIA KANDIDATUS Į PARTIJOS PIRMININKUS, RINKIMAI – KOVĄ

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyriai pradeda kelti kandidatus į partijos pirmininkus. Rinkimai suplanuoti kovo mėnesį.

Partijos vykdomasis sekretorius Martynas Prevelis BNS sakė, kad šeštadienį TS-LKD taryba patvirtino pirmininko rinkimų grafiką, o sekmadienį prasidėjo kandidatų kėlimas.

Kol kas skyriaus susirinkimą šiuo klausimu spėjo surengti tik TS-LKD Visagino skyrius. Jis į partijos vadovus kelia dabartinio lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą.

Kandidatų kėlimas suplanuotas iki vasario 23 dienos, galutinis jų sąrašas bus skelbiamas vasario 26 dieną.

Pagal grafiką, kovo 27–28 dienomis vyks pirmasis rinkimų turas, jei prireiks, antrasis bus surengtas balandžio 24–25 dienomis.

Pirmą kartą konservatorių lyderis bus renkamas vadinamuosiuose atviruosiuose rinkimuose, kai balso teisę turi ne tik partijos nariai, bet rinkimams užsiregistravę jos rėmėjai.

Registruotis rinkimams galės rinkimų dieną vyresni nei 16 metų kitoms partijoms ar rinkimų komitetams nepriklausantys Lietuvos piliečiai, pritariantys TS-LKD vertybėms.

Užsiregistruodamas asmuo įgis ir partijos rėmėjo statusą. Anot M. Prevelio, tai jam leis be papildomos registracijos dalyvauti visuose ateinančiuose partijos atviruose rinkimuose, būti informuojamam apie jos darbus, savo nuomone daryti įtaką tolesniems partijos sprendimams.

Nepartinių registracija vyks nuo vasario 27-osios iki kovo 23-iosios.

TS-LKD pirmininko rinkimai dėl epidemiologinės situacijos bus organizuojami balsuojant tik paštu ir internetu. Partijai nepriklausantys, bet rinkimams užsiregistravę asmenys galės balsuoti tik internetu.

Vadovaujantis TS-LKD įstatais, suvažiavimo metu partijos pirmininko rinkimų rezultatai yra paskelbiami, jų tvirtinti suvažiavimo dalyviams nereikia.

G. Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.

2017 metais per tiesioginius rinkimus už jį balsavo 5539 partijos nariai arba 62,4 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Marytė

Mūsų gatvėje jau prasidėjo agitacija. Vieningai siūlomas iškilus partijos ilgametis narys Kęstutis Masiulis. Antru numeriu, jeigu prisireiktų, siūlomas Jūrgis Razma arba šiaip kokia aktyvi moteriška konservatorė.

Rinkejas

Kam tas rinkimu cirkas reikalingas ir taip aisku ka ,isrinks'.

Anukeli ir vel proteguos?

Ar pagaliau normalius rinkimus konservai pasidarys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS