Turtingiausios tarp ministrų – G. Landsbergio ir D. Kreivio šeimos | Diena.lt

TURTINGIAUSIOS TARP MINISTRŲ – G. LANDSBERGIO IR D. KREIVIO ŠEIMOS

Turtingiausios Vyriausybėje yra užsienio reikalų ir energetikos ministrų šeimos, rodo Valstybės mokesčių inspekcijos (VMI) trečiadienį skelbiamos politikų 2023 metų turto deklaracijos.

Abiejų politikų šeimos turi sukaupusios turto už daugiau nei milijoną eurų.

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio šeima turi 17,92 mln. eurų vertės turto, didžioji dalis jo priklauso ministro sutuoktinei Austėjai Landsbergienei. Vien jos turimų akcijų vertė siekia 12,63 mln. eurų.

Energetikos ministro Dainiaus Kreivio šeimos turto vertė siekia 1,53 mln. eurų. Didžiąją dalį jo – daugiau nei milijoną eurų – sudaro nekilnojamasis turtas.

Kelių šimtų tūkstančių eurų turtą yra sukaupusi finansų ministrės Gintarės Skaistės, aplinkos ministro Simono Gentvilo, ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės, krašto apsaugos ministro Lauryno Kasčiūno, susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio, sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, švietimo, mokslo ir sporto ministrės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko šeimos.

Jų turtas siekia nuo 200 tūkst. iki 350 tūkst. eurų.

M. Skuodžio šeima, palyginti su kitais ministrais, yra daug investavusi į vertybinius popierius – beveik 60 tūkst. eurų, o S. Gentvilo šeima investuoja į akcijas, jų turi už 47,3 tūkst. eurų.

K. Navicko žmona turi akcijų už 64 tūkst. eurų, tuo metu pats ministras investicijų į akcijas ar kitus vertybinius popierius nėra nedeklaravęs.

100 tūkst. eurų ribą vos perkopia kultūros ministro Simono Kairio šeimos turtas, o likusių kabineto narių – socialinės apsaugos ir darbo ministro Vytauto Šilinsko, teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos ir vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės – šeimų turtas yra mažesnis.

A. Bilotaitės sutuoktinio deklaracijos tarp VMI viešinamų dokumentų nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Patriotas

Kaip smagu, valstybės vagys. Niekada nepamiršiu kaip aiškino kreivas, kad nu jeigu elektra po 1 EUR tai tik pats verslas kaltas, kad nepasigamino pigiau. Tikro valstybininko ir tautos patrioto požiūris, Pigi elektros energija, kurią sunaikinome ir atidavėme nežinia kokiems klanams valdytii yra valstybės pramonės, eksporto ir pajamų garantas. Ar dai naiviai tikime fintechais, kurie Lietuvą maitins ?

Anonimas

Turtingiausi VAGYS !

Daiva

Matijošaitis prieš Landsbergius vargšas,nes per ilgą gyvenimą nesukaupė 5 ml.Bet vistiek konservatoriai nerimsta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS