„Tvarkiečiai“ nesupranta, kodėl STT prireikė pakartotinių kratų | Diena.lt

„TVARKIEČIAI“ NESUPRANTA, KODĖL STT PRIREIKĖ PAKARTOTINIŲ KRATŲ

  • 0

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingasis sekretorius Almantas Petkus sako nesuprantantis, kodėl Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) trečiadienį prireikė papildomų dokumentų partijos būstinėje ir kitose vietose.

Jis BNS tvirtino, kad STT agentai trečiadienį iš partijos būstinės išsinešė šešis segtuvus su 2013-2014 metų partijos dokumentais - sąskaitomis bei sutartimis su tiekėjais.

„Taip, poėmiai buvo - atėjo agentai į būstinę ir pasiėmė kai kuriuos buhalterinius dokumentus, kuriuos jiems atrodė, kad reikėjo pasiimti. (...) Keistai tai vertinu, nes nieko, ko negalėjo pasiimti (per ankstesnę kratą) neėmė, nieko kažko ypatingo neieškojo. Visos galimybės buvo suteiktos kratos metu pasiimti - nežinau, kodėl tada neėmė agentai“, - sakė A.Petkus.

Pasak jo, būstinėje trečiadienį buvo atlikta ne krata, o „dokumentų poėmis“. Jis teigė neturintis informacijos, kas yra STT minimi asmenys, kurių gyvenamosiose ir darbo vietose trečiadienį atliktos kratos, taip pat ar jie yra partijos nariai.

Kaip trečiadienį pranešė STT, pareigūnai atliko kratas partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje, Vidaus reikalų ministerijoje. BNS duomenimis, dokumentai paimti iš ministerijos Elektroninės valdžios politikos skyriaus, kuris rengia sąlygas viešųjų pirkimų konkursams.

Kratos ir dokumentų poėmiai taip pat atlikti dešimtyje įmonių. Kaip skelbia STT, iš viso trečiadienį atlikta apie 40 kratų ir dokumentų poėmių bendrovėse ir vienuolikos su galimai nusikalstama veika susijusių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS