„Tvarkiečiai“ prie A. Zuoko partijos bus prijungti balsuojant automobiliuose | Diena.lt

„TVARKIEČIAI“ PRIE A. ZUOKO PARTIJOS BUS PRIJUNGTI BALSUOJANT AUTOMOBILIUOSE

Birželio pradžioje, dar nesibaigus karantinui šalyje, į jungtinį kongresą rinksis Remigijaus Žemaitaičio bei buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamų partijų atstovai. Kaip Eltai teigė iniciatoriai, analogų Europoje neturinčio kongreso metu, savo gyvavimą nutrauks „Tvarkos ir teisingumo“ partija, ją prijungiant prie A. Zuoko vedamos „Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų)“. Pastaroji dar tą pačią dieną turėtų būti pervadinta į „Laisvės ir teisingumo“ partiją.

Prieš kurį laiką pradėję kalbėti apie naujos „Laisvės ir teisingumo“ partijos steigimą, sutelkiant R. Žemaitaičio, A. Zuoko ir visuomeninio judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ vadovo Artūro Paulausko jėgas, šiandien iniciatoriai teigia kol kas atsitraukią nuo deklaruotos idėjos partijos vedliu paskirti „vadovą– vadybininką“. „Laisvės ir teisingumo“ pirmininkas, nors ir laikinai, birželio 6 dieną bus renkamas elektroniniu būdu, į kongresą suvažiavusiems partijų delegatams neišlipus iš savo automobilių. Nepaisant to, kad kandidatuoti galės visi, vienas iš vadinamųjų „trijų muškietininkų“ A. Paulauskas užsimena – kurį laiką formaliai partijos vedliu, ko gero, bus R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis: „Tvarkos ir teisingumo“ pabaiga natūrali ir logiška

R. Žemaitaitis į likviduojamos „Tvarkos ir teisingumo“ partijos faktą žvelgė optimistiškai. Tai, jo teigimu, natūralus ir protingas sprendimas.

„Tai natūralus dalykas. Ateina diena, kai gimsta darinys ir ateina laikas, kai jis turi būti uždaromas ar sujungiamas. Šiuo atveju yra padarytas labai protingas sprendimas: sujungti dvi politines partijas ir dar trečią prisijungti. Nereikia laukti, kol partija bankrutuos“, – Eltai teigė likviduojamos partijos pirmininkas R. Žemaitaitis.

Visgi paprašytas patikslinti R. Žemaitaitis pripažino, kad dar prezidento priesaiką sulaužiusio Rolando Pakso kurta partija bus ne sujungiama su A. Zuoko „Lietuvos laisvės sąjunga“, tačiau prijungiama prie jos.

„Ar taip, ar taip, jokio skirtumo nėra (...). Juridiškai bus prisijungimas. Bet teisės ir pareigos lieka „Tvarkos ir teisingumo“, o naujas darinys gimsta su nauju pavadinimu. Tai yra persitvarkymas“, – teigė R. Žemaitaitis.

Šiuo atveju yra padarytas labai protingas sprendimas: sujungti dvi politines partijas ir dar trečią prisijungti.

Įsitikinę, kad reorganizacijos procesas neturės analogų Europoje

Jėgas prieš rinkimus telkiantys politikai vienbalsiai teigia, kad pasirinktas partijos steigimo kelias neturės analogų Europoje. Kaip Eltai teigė R. Žemaitaitis ir buvęs Seimo pirmininkas A. Paulauskas, į kongresą susirinkę partiečiai dėl galiojančių karantino apribojimų ir draudimo burtis į gausesnius renginius, visus su partijos reorganizavimu susijusius sprendimus priims sėdėdami automobiliuose.

„Būsime pirmi Europoje, viskas vyks „Litexpo“ parodų rūmuose, konferencija vyks iš automobilių. Kiekvienas automobilyje turės po radijo ryšį – per radiją bus galima klausytis debatų ir diskusijų. Galėsime išbandyti elektroninį balsavimą. Kiekvienas delegatas turės savo prisijungimo kodą, internetas bus visiems organizuojamas ir blokuojamas, dėl saugumo, iš išorės“, – teigė R. Žemaitaitis.

Politiko teigimu, į renginį turėtų atvykti iki 500 žmonių, kurie sėdės 80-100 automobilių.

Išrinks laikiną partijos pirmininką: siūlys R. Žemaitaitį

Kurį laiką kalbėję, kad „Laisvės ir teisingumo“ partijai vadovaus žmogus iš šalies ar „vadovas–vadybininkas“, dabar aiškinama, kad partijos pirmininkas visgi bus renkamas iš partijos vidaus. Tiesa, pabrėžia R. Žemaitaitis, birželio 6 d. bus išrinktas tik laikinas partijos primininkas.

„Priimsime trumpalaikį variantą, kadangi po to bus keičiami įstatai, kad partijos pirmininkas yra renkamas tiesiogiai skyriuose, o ne kongrese, kaip bus šį kartą“, – aiškino R. Žemaitaitis.

Jis teigia, kad kandidatūrą į pirmininkus galės kelti visi. To daryti, patvirtino „tvarkietis“, jis pats tikrai neatsisakys.

„Tikrai kelsiu kandidatūrą, būsiu vienas iš kandidatų, nes už manęs stovi žmonės, komanda, jų yra labai daug (...) Lygiai kaip ir už Artūro Zuoko ir Artūro Paulausko“, – kalbėjo politikas.

Tuo tarpu A. Paulauskas, kurio vadovautas visuomeninis judėjimas „Pirmyn, Lietuva“ prieš kelias savaites buvo prijungtas prie A. Zuoko partijos, teigė tokių tikslų neturįs ir tvirtino bent jau kol kas pirmininku matąs R. Žemaitaitį. Kartu A. Paulauskas pridūrė, kad išrinkto pirmininko statusas bus tik formalus ir „Laisvės ir teisingumo“ partija toliau ketinama organizuoti triumvirato, į kurį įeina jis pats, R. Žemaitaitis bei A. Zuokas, principu.  

„Aš manau, kad mes susitarsime tarp trijų mūsų vadovų. Mes išlaikysime tokį kolegialumą, triumviratą. Formaliai tik kažkuris turės būti vadovas. Bet tikrai ne aš“, – Eltai teigė A. Paulauskas, kartu užsimindamas, kad, ko gero, birželio 6 d. bus keliama tik viena kandidatūra iš trijų.

„Iš mūsų trijų sprendimas bus vienas, tai bus mūsų trijų sprendimas. Nebus taip, kad man reikės rinktis tarp vieno ar kito“, – aiškino A. Paulauskas, pridurdamas, kad į pirmininkus laikinai veikiausiai bus siūlomas R. Žemaitaitis.

„Šį kartą priimsime sprendimą, kuris, matyt, bus Remigijui palankus“, – tikino A. Paulauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Kas čia per automobilinis cenzas?.. :/

Tikri

buve tvarkiečiai net negalvoja jungtis su šitais verslininkais politikoje. pats girdėjau kaip pasakė kad stojo kažkada į ,,TT", o ne naują darinį. Ir jeigu partijos neliks jie irgi išeis į nepartinius. Likučius gal prisijungs privertę apgaule ir gražbyliavimu, bet buvusio tikro kontingento tai tkrai nepasims

Šūdelių krūva

Susireikšmino šitie durneliai, be Uspiskicho ir Baksiaus jie yra nuliai, o Zuokis be Adamkevičiaus palaikimo tik šūdelis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS