„Tvarkiečiai“ rinks pirmininką: į kėdę pretenduoti gali ir R. Paksas, ir K. Komskis | Diena.lt

„TVARKIEČIAI“ RINKS PIRMININKĄ: Į KĖDĘ PRETENDUOTI GALI IR R. PAKSAS, IR K. KOMSKIS

Šeštadienį Klaipėdoje partija Tvarka ir teisingumas rinks pirmininką.

Didžioji dalis partijos skyrių partijos vedliu siūlo pasilikti dabartinį pirmininką Remigijų Žemaitaitį. Tačiau paskutinę akimirką apsispręsti grįžti į partijos lyderio kėdę gali ir ankstesnis „tvarkiečių“ pirmininkas, ambicijų į Lietuvos politiką sugrįžti neslepiantis, europarlamentaras Rolandas Paksas ar net Seimo mandato netekęs Kęstas Komskis.

R. Žemaitaičio nuomone, abu galimi kandidatai nebūtų tinkamas pasirinkimas. K. Komskis, pasak jo, kursto partijoje įtampas, o R. Paksas pats anksčiau prisiekinėjo, kad į partijos pirmininkus nebegrįš.

Nepaisant to, ar šie politikai nuspręs šeštadienį mesti pirštinę dabartiniam partijos vadovui, žvelgiant į partijos skyrių nuomonę, panašu, kad realiausias kandidatas yra R. Žemaitaitis. Jį remia 41 skyrius iš 67, esančių partijoje.

Nors, teigia politikas, jam tokia parodyta parama yra netikėta, savo dvejus metus trukusį vadovavimą partijai vertina teigiamai ir rašo 8 iš 10.

„Daug darbų gal ir nepavyko padaryti. Tačiau to priežastis yra skandalai, į kuriuos įsivėlė kai kurie buvę bendrapartiečiai“, - sakė dabartinis „tvarkiečių“ pirmininkas.

Politikas pabrėžia, kad teisėsaugos dėmesio sulaukę korupciniai skandalai, kaip „Pirk dramblį“, tapo tikru iššūkiu partijos ateičiai. Jis pabrėžia, kad partijai būtina atsiriboti nuo visų į korupciją įklimpusių ir partijoje sumaištį keliančių politikų. Toks apsivalymas, leidžia suprasti R. Žemaitaitis, - vienas iš tolesnių jo politikos tikslų.

Kaip partijai kenkėjišką veiksnį R. Žemaitaitis išskyrė ir iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos pašalintą Petrą Gražulį. Jis pabrėžė, kad, jam likus pirmininku, P. Gražulis, kurio narystė partijoje šiuo metu sustabdyta, turėtų būti apskritai pašalintas iš „tvarkiečių“ gretų.

R. Žemaitaitis taip pat prisiėmė sau ir savo komandai laurus, kad pavyko išlaikyti partiją pakankamai stabilią. Pasak jo, per pastaruosius dvejus metus ne tik pavyko išsaugoti partijos skyrius nesuirusius, bet ir įkurti kelis naujus.

Nors ir kontraversiškai vertinamą, tačiau kaip vieną iš laimėjimų, „tvarkietis“ įvardino pasirašytą frakcijų sutartį su valdančiaisiais.

Brėždamas svarbiausius užsibrėžimus naujai siekiamai partijos pirmininko kadencijai, R. Žemaitaitis minėjo gerą partijos pasirodymą artėjančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

„Savivaldybių tarybų rinkimuose, teigia R. Žemaitaitis, gyvybiškai svarbu turėti iki 15 merų. Tai yra sunkus uždavinys“, - Eltai teigė politikas.

R. Žemaitaitis neslepia nujaučiantis, kad šeštadienį vyksiančiuose partijos pirmininko rinkimuose jam bus mestas iššūkis. Pasak jo, tikėtina, kad savo kandidatūras kels tiek Rolandas Paksas, tiek Seimo mandato netekęs Kęstas Komskis.

„Manau, kad kandidatų bus ir daugiau, nes ir Komskis labai nori kelti save kandidatu. Tai aš manau, kad gali būti visokių žmonių ir visko gali būti“, - kalbėjo R. Žemaitaitis.

Dėl galimybės R. Paksusi kandidatuoti į partijos pirmininkus R. Žemaitaitis žiūrėjo skeptiškai. Pasak jo, negarbinga ir nesolidu būtų, jei R. Paksas sulaužytų viešai duotą pažadą į šį postą niekada nebepretenduoti.

„Aš manau, kad partijos pirmininkas turi užimti postą valstybėje, nes partijos pirmininkas turi dalyvauti Lietuvos politiniame gyvenime. Kaip rodo Lietuvos politikų praktika, kada politikas yra išvykęs arba planuoja išvykti, tai labai sunku sumobilizuoti ir sukontroliuoti skyrius. Antra vertus, pats Paksas prieš dvejus metus pasakė, kad daugiau į partijos pirmininkus negrįš. Tai man būtų labai keista, jei jis persigalvotų“, - kalbėjo „tvarkiečių“ pirmininkas.

Partijos atsakingasis sekretorius Almantas Petkus teigė, kad šeštadienį vyksiančiame ataskaitiniame kongrese bus perrinktas ne tik partijos pirmininkas, tačiau ir kiti valdymo organai- valdyba, drausmės bei kontrolės komisijos. Pasak jo, yra numatytas ir įstatų keitimas.

A. Petkus aiškino, kad kol kas Tvarkos ir teisingumo skyriai iškėlė tik dabartinio pirmininko R. Žemaitaičio kandidatūrą. Pasak jo, iš 67 partijos veikiančių skyrių 41 siūlo R. Žemaitaičio kandidatūrą.

„Kol kas iš skyrių esame gavę tik paramą Remigijui Žemaitaičiui. Ir jis vienintelis apskritai yra pareiškęs, kad kandidatuos. O apie kitus galimus kandidatus mes nieko nežinome“, - Eltai aiškino „tvarkiečių“ atsakingasis sekretorius.

Tačiau jis pabrėžė, kad partijos įstatai leidžia partijos kandidatus kelti ir vykstančio kongreso metu.

Anksčiau „tvarkiečiams“ vadovavęs europarlamentaras R. Paksas pastarąją savaitę viešai kritikavo dabartinį „tvarkiečių“ pirmininką dėl, pasak jo, nustekentos partijos ir užsiminė, kad gali paskutinę akimirką pats nuspręsti dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose.

Savo ruožtu, R. Žemaitaitis Eltai teigė, kad europarlamentaro priekaištai yra visiškai nepagrįsti ir nesuprantami. Pasak jo, šurmulį kelia tik keli partijos skyriai, kuriuos kursto korupcija ir kyšininkavimu kaltinami K. Komskis ir P. Gražulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

nakas

kad tik paksas sugristu partijos pirmininkus pamatisate sugris partija reitingus gerus nezemin i virsu pakils partija ir nauja partija kurs ir tvarka teisinguma paims pakils nauja i virsu as rinkejas nenusivilu paksu as ji labai stipriai palaikau

ai tai

partija vėl eis žemyn, kas juos kada gali kur nors rinkti..politiniai negyvėliai

oho,ohoho

Kai tokie "dori,saziningi"griz i valdzia ir toliau "vadovaus",nieko gero nebus,Lietuvoj gyvenimas "klestes".Liudna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS