„Tvarkiečių“ gelbėjimo operacija valstybei kainuos 50 tūkst. eurų? | Diena.lt

„TVARKIEČIŲ“ GELBĖJIMO OPERACIJA VALSTYBEI KAINUOS 50 TŪKST. EURŲ?

Seimo Tvarkos ir teisingumo („Suverenios Lietuvos“) frakcijos  gelbėjimo operacija valstybei per metus kainuos per 50 tūkstančių eurų, sako Seimo narė Aistė Gedvilienė, gavusi atsakymą iš Seimo kanclerės Daivos Raudonienės.

Į ją ji kreipėsi praėjusią savaitę su paklausimu, kiek Lietuvos mokesčių mokėtojams papildomai kainuoja galimai fiktyvus buvęs Seimo narės Agnės Širinskienės ir dabar ją pakeitusios Audronės Jankuvienės prisijungimas prie „tvarkiečių“ frakcijos.

Dabar galime tiksliai pasakyti, kad dėl jų veiksmų Lietuvos mokesčių mokėtojai prarado galimybę sutaupyti virš 50 tūkst. eurų per metus.

Seimo kanclerės D. Raudonienės pateiktais duomenimis, Lietuvos mokesčių mokėtojams tai kainuos papildomai 51 788 eurus per metus skiriamų frakcijos referentų etatų išlaikymui, frakcijos reprezentacinėms išlaidoms bei pareiginiams priedams frakcijos vadovams.

Kaip pastebi ELTA, Seimo kanclerė pateikė informaciją apie vidutines septynių Seimo narių dydžio frakcijos išlaidas vienam mėnesiui ir metams.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių Agnės Širinskienės ir vėliau ją pakeitusios Audronės Jankuvienės elgesys, gelbėjant nuo iširimo ir prisijungiant prie „tvarkiečių“ frakcijos Seime, ne tik prasilenkia su bet kokiomis politinės etikos ir moralės normomis, gali būti pažeidžiantis Konstituciją, bet ir daro apčiuopiamą finansinį nuostolį Lietuvos valstybei. Dabar galime tiksliai pasakyti, kad dėl jų veiksmų Lietuvos mokesčių mokėtojai prarado galimybę sutaupyti virš 50 tūkst. eurų per metus. Politikai, žadėję aukštesnius elgesio standartus ir pavyzdį taupant valstybės lėšas, deja, elgiasi labai ciniškai, todėl mažiausiai, ką galime padaryti, tai parodyti tokių veiksmų žalą, įskaitant ir finansinę, visuomenei”, – teigė Seimo narė A. Gedvilienė.

Praėjusią savaitę iš „tvarkiečių“ frakcijos pasitraukus A. Širinskienei, jos gretas papildė nauja parlamentarė A. Jankuvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

...

SENIAI reikėjo tuos 'konservus' užkardyt, va jų padarytų nuostolių tai net suskaičiuot SUNKU.

Rapolas

Kada tuos dykaduonis patrauks baudžiamajai atsakomybei?

Eglė

O kiek kainavo Šakalienės prisijungimas prie socdemų 2017 rudenį? Skaičiuokit ir ją. Pilnas gūūglas, kaip Dovilė Šakalienė "išgelbėjo" socdemų frakciją nuo iširimo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS