Už agitaciją atleista Anykščių rinkimų komisijos pirmininkė | Diena.lt

UŽ AGITACIJĄ ATLEISTA ANYKŠČIŲ RINKIMŲ KOMISIJOS PIRMININKĖ

  • 0

Anykščių rajono savivaldybės rinkimų komisija iš pareigų atleido Ažupiečių apylinkės rinkimų komisijos pirmininkę Sonatą Balienę, ketvirtadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

S.Balienė pažeidė Savivaldybės tarybų rinkimų įstatymą, kai dalyvavo televizijos diskusijų laidoje, būdama vieno iš kandidatų į merus palaikymo komandoje. Įstatymas draudžia rinkimų komisijos nariui ar pirmininkui bet kokią rinkimų agitaciją ar kitokius mėginimus paveikti rinkėjų valią.

Vasario 11 dieną Vilniuje, „Lietuvos ryto“ televizijoje buvo filmuojama rinkimų debatų laida, skirta kandidatams į Anykščių rajono savivaldybės merus. Nustatyta, kad pakviesta vieno iš kandidatų, Socialdemokratų partijos iškelto Dainiaus Žiogelio, į sostinę nuvyko ir S.Balienė. Laida buvo parodyta vasario 14 dieną.

Savo paaiškinime S.Balienė teigė nemaniusi, jog rinkimų komisijos nariams negalima dalyvauti tokiose laidose. Moteris tvirtino nė neįtarusi, kad toks pasyvus jos dalyvavimas laidoje galėtų būti vertinamas kaip rinkimų agitacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS