Užsienio ekspertams įteiktos Lietuvos diplomatijos žvaigždės | Diena.lt

UŽSIENIO EKSPERTAMS ĮTEIKTOS LIETUVOS DIPLOMATIJOS ŽVAIGŽDĖS

  • 6

Penktadienį Vilniuje užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Lietuvos diplomatijos žvaigždėmis apdovanojo Vokietijos saugumo politikos apžvalgininką dr. Benjaminą Tallisą, Vokietijos politikos analitikę Jessicą Berlin ir Suomijos Tamperės universiteto informacinių technologijų mokslų daktarą Pekką Kallioniemį.

„Šių asmenų pastangos ypač svarbios dabar, kai privalome susitelkti, kad padėtume pasiekti Ukrainos pergalę prieš agresorių ir taip išsaugotume saugios bei vieningos Europos ateitį. Tai reikšmingiausia Lietuvos užsienio politikos darbotvarkės dalis ir mums ypač svarbu, kad prie šių tikslų savo darbais prisideda geriausi ekspertai“, – apdovanojimų metu sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Apdovanojimas skirtas  dr. B. Tallisui – Vokietijos užsienio reikalų tarybos analitikui, knygos „To Ukraine With Love: Essays on Russia's War and Europe's Future“ bei daugybės mokslinių darbų ir straipsnių užsienio politikos bei saugumo temomis autoriui.

Diplomatijos žvaigžde už tarptautinių santykių ir saugumo politikos puoselėjimą apdovanota J. Berlin – politikos analitikė, strateginių konsultacijų bendrovės „CoStruct“ įkūrėja, įtakinga nuomonės formuotoja ne tik Vokietijoje, bet ir pasauliniu mastu.

Aktyviai reikšdamasi tarptautinėje žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose ji daug dėmesio skiria politinės ir karinės paramos Ukrainai telkimui. Savo analitine ir visuomenine veikla J. Berlin sustiprino Vokietijos vidaus politines diskusijas pasaulinės perspektyvos matymu, kuriame svarbi vieta tenka ir Lietuvai bei kitoms Baltijos šalims.

Apdovanojimas įteiktas ir dr. Pekkai Kallioniemiui, kuris savo veikla aktyviai prisideda prie dabartinio Kremliaus režimo ir jį aptarnaujančio personalo bei jo agentūros Vakarų šalyse atpažinimo ir diskreditavimo spaudoje ir socialiniuose tinkluose.

Nuo 2022 m. puslapyje „vatniksoup.com“ jis ėmėsi demaskuoti prorusiškai nusiteikusių asmenų skelbiamas melagienas. Dezinformacijos eksperto pristatymai sulaukia milijonų peržiūrų. P. Kallioniemis aktyviai tyrinėja socialinę žiniasklaidą, algoritmus ir melagingos informacijos sklaidą socialiniuose tinkluose, šiuo metu daug dėmesio skiria Rusijos dezinformacijos apie karo prieš Ukrainą atskleidimui.

Lietuvos diplomatijos žvaigždė – nuo 2010 metų Užsienio reikalų ministerijos skiriamas apdovanojimas už Lietuvos garsinimą užsienyje ir tarpvalstybinių santykių puoselėjimą.

GALERIJA

  • Užsienio ekspertams įteiktos Lietuvos diplomatijos žvaigždės
  • Užsienio ekspertams įteiktos Lietuvos diplomatijos žvaigždės
  • Užsienio ekspertams įteiktos Lietuvos diplomatijos žvaigždės
  • Užsienio ekspertams įteiktos Lietuvos diplomatijos žvaigždės
Užsienio reikalų ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIRDAS.

Jau ir diplomatijoj , KAIP ESTRADOJ, atsirado žvaigždės .BET VISOS ŽVAIGŽDĖS SUDEGA VIDURNAKTY .

As

Gal kas zino kokius mokslus baiges lendzbergys , kad galetu save diplomatu vadintis ?

Jaunalietuviai

Jau nekurie pradejo segtis i atlapus zydomasonu zydra zieda. Paskaitykite kas tai yra, paskui sekites. Negi mes neturim savo Veliavos, Vyties, Gediminaiciu stulpu..?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS