Užsienio lietuviai iš krizių zonų galės lengviau persikelti į Lietuvą | Diena.lt

UŽSIENIO LIETUVIAI IŠ KRIZIŲ ZONŲ GALĖS LENGVIAU PERSIKELTI Į LIETUVĄ

  • 0

Seimas penktadienį priėmė įstatymą, kuris sudaro galimybes valstybės lėšomis iš krizių zonų padėti į Lietuvą persikelti lietuvių kilmės asmenims.

Už Asmenų perkėlimo į Lietuvos Respubliką įstatymo priėmimą vienbalsiai buvo 96 Seimo nariai. Numatyta, kad įstatymas įsigalios nuo birželio.

Pagal įstatymą, perkelti galėtų būti Lietuvos piliečiai, lietuvių kilmės asmenys bei tie, kurie turėtų teisę atkurti Lietuvos pilietybę ir jų šeimų nariai.

Įstatyme numatyti saugikliai, kokie asmenys negalėtų būti perkeliami – padarę sunkius nusikaltimus, galintys kelti grėsmę valstybės saugumui, viešajai tvarkai ir t. t.

Lietuvių kilmės asmenų perkėlimas iš humanitarinės krizės ištiktos valstybės ar teritorijos būtų finansuojamas biudžeto lėšomis.

Seime anksčiau pataisas pristatęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pažymėjo, kad šiuo metu įstatymo lygmeniu nėra mechanizmo dėl Lietuvos piliečių ar lietuvių kilmės asmenų perkėlimo, nors precedentų būta.

Vadovaudamasi Vyriausybės nutarimu Lietuva kelerius metus rėmė iš neramumų apimtų Ukrainos regionų persikeliančius lietuvių kilmės asmenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS