Užsienio reikalų ministerija: Lenkijos piliečių elgesys kursto nesantaiką | Diena.lt

UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJA: LENKIJOS PILIEČIŲ ELGESYS KURSTO NESANTAIKĄ

  • 14

Lenkijos piliečių elgesys, kai jie Rasų kapinėse Lietuvos trispalve valė sniegą nuo Juzefo Pilsudskio paminklo, kelia įtampą ir kursto tautinę nesantaiką, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

Lenkijos piliečių elgesys, kai jie Rasų kapinėse Lietuvos trispalve valė sniegą nuo Juzefo Pilsudskio paminklo, kelia įtampą ir kursto tautinę nesantaiką, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

„Toks elgesys kelia įtampą ir kursto tautinę nesantaiką. Ypač apmaudu, kai tokie incidentai vykdomi prieš svarbiausias metų šventes, kai linkime vieni kitiems santarvės ir supratimo“, – teigiama sekmadienį išplatintame URM pareiškime.

URM tikisi, kad „Lietuvoje gyvenantys lenkai pasmerks tokį išpuolį, o jį padariusieji bus tinkamai nubausti“.

Policijos departamento duomenimis, Vilniuje šeštadienį sulaikyti šeši Lenkijos piliečiai, kurie įtariami, kad tą pačią dieną Rasų kapinėse Lietuvos Respublikos valstybės vėliava valė sniegą nuo J. Pilsudskio paminklo.

Sulaikyti Lenkijos piliečiai R.M., gimęs 1987 metais, P.M., gimęs 1988 metais, K.M.S., gimęs 1983 metais, M.E.N., gimęs 1971 metais, bei L.A.T. ir M.K.T., gimę 1984 metais.

Lenkijoje J. Pilsudskis aukštinamas dėl indėlio atkuriant nepriklausomą Lenkiją po Pirmojo pasaulinio karo, bet Lietuvoje J. Pilsudskis dažnai vertinamas neigiamai dėl Vilniaus krašto užgrobimo jėga. Jo kūnas palaidotas Krokuvoje, o širdis – Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

sunauja

Salyje ,kurioje gera visiem gyventi, nesukurstysi nesantaikos.... Nejaugi sedintis seime to nesupranta ,jeigu jie to nesupranta,tai jiems ne vieta Lietuvos respublikos seime...

o kokia

mūsų seimo ir jo pirmininkės reakcija? kaip reaguoja premjeras su savo komanda? Tyla, tiesiog kapų tyla, tai kodėl lenkams neišsidarinėti? Ir ką pažadėjo ta lenkų frakcija, kad visas seimas tyli, lyg vandens būtų prisisrėbęs? Ką gali pakomentuoti besibraunantys į prezidento kėdę partijų atstovai? taip nori būti prezidentais, kad net toks lenkų elgesys (neabejotinai vertas kalėjimo) nesukelia jokių neigiamų emocijų, greičiau vertinamas kaip gamtos išdaiga.

skelbiama

kad Lenkijos ministerija pasmerkė tokius tų lenkų šunų išpuolius, bet net neabejoju, kad tyliai jiems pritaria. O mūsų valdžia - tikri begalviai (atsiprašau)_, kad vis bando gražiuoju šnekėtis. Seniai praėjo tas laikas, kai galima buvo šnekėtis. Kaip šauksi, taip ir atsilieps -tokia privalo būti politika lenkų atžvilgiu. Kada lietuviams baigsis kantrybė? Kada lietuviai-vilniečiai pastatys į vietą tuos šunis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS