Ministras: V. Zelenskis nuoširdžiai nusiteikęs kovai su korupcija | Diena.lt

MINISTRAS: V. ZELENSKIS NUOŠIRDŽIAI NUSITEIKĘS KOVAI SU KORUPCIJA

Išrinktasis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nuoširdžiai nusiteikęs kovoti su šalyje įsišaknijusia korupcija, sako ketvirtadienį su juo Kijeve susitikęs Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

„Labai geras, atviras, nuoširdus, konkretus pokalbis. Dar kartą pakartojau, kad mes tikrai tęsim bendradarbiavimą tose srityse, kur išrinktasis prezidentas manys, kad reikalinga, naudinga, aš pasiūliau ir ekspertinę paramą, tiek formuojant komandą, ir teisės viršenybės, ekonomikos srityje“, – BNS telefonu sakė L. Linkevičius.

„Kalbėjom ir apie tai, kad metama labai daug kaltinimų, išankstinių, nepagrįstų. Dar nepradėjo net darbo, o jau daug kas kritikuoja. Jis tikrai nusiteikęs pakeisti situaciją šitoj šaly, pirmiausia kovoje su korupcija, kuri įsišaknijusi, ir turbūt tai buvo viena iš priežasčių, kodėl dabartinis prezidentas pralaimėjo rinkimus“, – pasakojo L. Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius ketvirtadienį pradėjo vizitą Kijeve, kur susitiko pokalbiui su išrinktuoju Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu.

Tai pirmas Lietuvos ministro vizitas į Ukrainą po šios šalies prezidento rinkimų.

Sekmadienį per antrą prezidento rinkimų turą Ukrainos prezidentu išrinktas pramogų verslo atstovas V. Zelenskis, surinkęs 73,22 proc. balsų. Jo varžovas, dabartinis Ukrainos lyderis P. Porošenka, sulaukė 24,45 proc. rinkėjų palaikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

klp

Įdomu, ar tas Linas pats sau neatrodo juokingas ?

Jonas

Ir vel apsikabines,buvo Porosenka,dabar Zalenskis-linksmos uzsienio reikalu ministro pareigos...

Jonas

Kažkuo jie panašūs, aaa, ant nugaros penkiakampė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS