Užsienio reikalų viceministrais skiriami M. Adomėnas, E. Meilūnas, A. Pranckevičius | Diena.lt

UŽSIENIO REIKALŲ VICEMINISTRAIS SKIRIAMI M. ADOMĖNAS, E. MEILŪNAS, A. PRANCKEVIČIUS

  • 1

Užsienio reikalų ministras konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis viceministrais paskyrė buvusį parlamentarą Mantą Adomėną, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovą Arnoldą Pranckevičių ir ilgametį diplomatą Egidijų Meilūną.

URM kanclere skiriama Inga Černiuk, dirbusi direktoriaus pavaduotoja Turto banke, kanclere Susisiekimo ir Energetikos ministerijose.

M. Adomėnas 2008–2020 metais buvo Seimo narys, bet šiemet jis pralaimėjo rinkimus Raudondvario vienmandatėje apygardoje,.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime rašoma, kad parlamentinės politinės karjeros metu jis dirbo švietimo, kultūros, užsienio politikos klausimais ir „daug dėmesio skyrė laisvės ir demokratijos plėtrai Sakartvele, Baltarusijoje, Ukrainoje, Rytų Azijoje“.

M. Adomėnas nuo 2000 iki 2018 metų buvo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariu. Tų metų birželį partijos Priežiūros komitetas jį pašalino iš partijos už nederamus ryšius su koncernu „MG Baltic“.

A. Pranckevičius pastaruosius ketverius metus vadovavo Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje. Prieš tai jis dirbo prezidento Valdo Adamkaus patarėju, buvo Europos Parlamento pirmininkų Jerzy Buzeko (Ježio Buzeko) ir Martino Schulzo (Martino Šulco) diplomatiniu patarėju.

E. Meilūnas yra buvęs Lietuvos ambasadorius Lenkijoje, Japonijoje, Airijoje. Jis taip pat anksčiau yra ėjęs užsienio reikalų viceministro pareigas.

Ministro G. Landsbergio kabinetui vadovaus ambasadorius Algimantas Rimkūnas, atstove spaudai bus Vytautė Šmaižytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Įvedamos naujos tradicijos

Pusryčiams ir pietums visa trijulė rinksis pasitriufelinti "Stikliuose".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS