V. Ačienė apie R. Ačo sulaikymą: tikiu vyro nekaltumu ir teisėsauga | Diena.lt

V. AČIENĖ APIE R. AČO SULAIKYMĄ: TIKIU VYRO NEKALTUMU IR TEISĖSAUGA

Parlamentarė, „valstiečių“ frakcijos narė Vida Ačienė sako tikinti savo vyro, kyšininkavimu įtariamo buvusio Raseinių savivaldybės administracijos vadovo Remigijaus Ačo nekaltumu.

„Man tai buvo pats netikėčiausias dalykas, apie kurį niekada negalėjau pagalvoti. Iš kitos pusės, turbūt, tarnybos atlieka tą darbą, kurį privalo atlikti. Kiekvienas dirbame savo darbą. Tikiu teisėsauga, tikiu savo vyru, kad viskas yra teisingai ir sąžiningai, kad jokių nesąžiningų jo veiksmų neturėtų būti padaryta“, – BNS sakė V. Ačienė.

R. Ačą Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė pirmadienį – teisėsauga įtaria, kad jis, dar būdamas Raseinių savivaldybės administracijos direktoriumi, paėmė didelės vertės kyšį, o mainais galėjo sudaryti išskirtines sąlygas privačiai bendrovei, pasirašiusiai sutartį su savivaldybės valdomu Raseinių autobusų parku.

Tikiu teisėsauga, tikiu savo vyru, kad viskas yra teisingai ir sąžiningai, kad jokių nesąžiningų jo veiksmų neturėtų būti padaryta.

Privačių įmonių atstovai įtariami tiesiogiai papirkę R. Ačą arba dalyvavę maskuojant kyšius įvairiomis finansinėmis operacijomis.

Raseinių rajono savivaldybės taryba R. Ačą šių metų balandį trečiu bandymu po pareikšto nepasitikėjimo atleido iš administracijos vadovo pareigų. Buvęs „tvarkietis“ šių metų kovą tapo naujai įkurtos Gedimino Kirkilo vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos nariu, jis pirmadienį sustabdė narystę šioje partijoje.

R. Ačas prieš kelerius metus jis mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas.

V. Ačienė sako, kad vyras neketino kelti savo kandidatūros Raseinių mero rinkimuose kitąmet, tačiau dar nebuvo apsisprendęs, ar nedalyvaus savivaldybių tarybų rinkimuose.

V. Ačienė į Seimą rinkta su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu, ji yra Seimo Antikorupcijos komisijos narė. Politikė sako lauksianti tolimesnių teisėsaugos veiksmų – nuo to ir priklausys, ar ji nusišalins nuo darbo komisijoje.

„Staigių sprendimų aš tikrai šiandien nedarau, šią savaitę, manau, apsispręsiu. Matysiu, jei yra būtinybė, kokie pareikšti kaltinimai, savaime aišku, priimsiu vienoki ar kitokį sprendimą. Turbūt reikia, kad likčiau nuošaly visų dalykų, kurie tiriami Antikorupcijos komisijoje, bet vėlgi – viską sudėlios laikas į savo vietas“, – kalbėjo ji.

Opozicinių konservatorių atstovė Seime Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė paragino Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį ir „valstiečių“ vadovą Ramūną Karbauskį atsiriboti nuo frakcijos kolegės Vidos Ačienės pareiškimų bei atšaukti ją iš Seimo Antikorupcijos komisijos, perkeliant dirbti į kitą Seimo komitetą ar komisiją. Ji teigia, kad  tolesnis V. Ačienės darbas Seimo Antikorupcijos komisijoje „sukeltų visuomenėje pagrįstą nepasitikėjimą bei diskredituotų svarbios parlamentinės priežiūros komisijos darbą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Che: "Tikiu teisėsauga, tikiu savo vyru, kad viskas yra teisingai ir sąžiningai, kad jokių nesąžiningų jo veiksmų neturėtų būti padaryta" - DAR sakei kad namie papildomų pinigų neatsirado, o tai REIŠKIA kad jie visi buvo meilužei ATIDUOTI... ir tu tai vadini sąžiningu poelgiu? :s

juk

vyriausio salies bandito zmonos nuomone irgi panasi......

w

tikėsimės orkaitė namie elektrinė , - tai ir džiuvėsiai išeis ekologiški ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS