V. Adamkus: nepameskime galvos – Rusija visą laiką grasino ir grasins | Diena.lt

V. ADAMKUS: NEPAMESKIME GALVOS – RUSIJA VISĄ LAIKĄ GRASINO IR GRASINS

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad Lietuva dėl Kaliningrado tranzito nepadarė nieko netinkamo. Tuo tarpu Rusija, kuri, jo teigimu, Lietuvai nuolatos grasino, tiesiog surengė dar vieną provokaciją.

„Man atrodo, kad čia yra labai aiškus dalykas – provokacija, kuriai mes neturime pasiduoti. Aš manau, kad mūsų žingsnis buvo padarytas teisingai. Visa Europos Sąjunga turi į tai atsakyti, nes mes laikomės, kaip ES nariai, jos nustatytų taisyklių, ir čia nematau, kad Lietuva kažką padarė (blogai – ELTA) ar išsišoko. Mes tik išpildėme pareigą, kuri priklauso mūsų valstybei“, – pirmadienį žurnalistams sakė V. Adamkus

„Rusija visą laiką grasino ir grasins. Mums nereikia pamesti galvos. Išlaikykime tik savo tvirtą nusistatymą, kuriuo mes einame“, – pridūrė prezidentas.

Išlaikykime tik savo tvirtą nusistatymą, kuriuo mes einame.

Įsigaliojus ES sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą. Kaip tvirtina atsakingos institucijos, šis Lietuvos valdžios institucijų draudimas sankcionuotas prekes gabenti į Kaliningradą yra grįstas ES sankcijomis, numatytomis dar pavasarį. Tuo tarpu Rusija tranzito į Kaliningradą sustabdymą laiko neteisėtu ir beprecedenčiu. Maskva net pagrasino Lietuvai atsaku.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis spaudai teigė, jog Lietuva nesiėmė jokių vienašalių nacionalinių apribojimų ir laikosi tik Bendrijos sankcijų, todėl pareikšti kaltinimai tėra propaganda. Visgi, kaip rašė tarptautinė žiniasklaida, Briuselis yra nusiteikęs dar kartą tikrinti šio sprendimo teisinius aspektus ir gali pateikti papildomų nurodymų dėl sankcijų taikymo.

Gairės: Valdas Adamkus, Rusija, Kaliningradas, karas Ukrainoje, tranzitas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS