V. Blinkevičiūtė atmeta kritiką socialdemokratams: ar visą laiką partijos iškelia lyderius? | Diena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ ATMETA KRITIKĄ SOCIALDEMOKRATAMS: AR VISĄ LAIKĄ PARTIJOS IŠKELIA LYDERIUS?

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė atmeta kritiką dėl to, jog partija nekėlė savo kandidato šalies vadovo rinkimuose ir taip esą pademonstravo lyderystės trūkumą. Anot jos, nemaža dalis prezidento rinkimuose kandidatavusių asmenų nebuvo partijos lyderiai, o socialdemokratai remdami Gitaną Nausėdą pasielgė teisingai.

„Labai dažnai girdžiu, dalyvaukime, pasimatuosime, kiek procentų turime ar neturime. (...) Nemaža dalis iš tų aštuonių kandidatų dėl to ir dalyvavo. Socialdemokratų rinkėjui viskas tvarkoje. (...) Ar mums reikėjo rinkti parašus, kaip viena partija darė, paskui nuimti jį, kitą paremti? Iš to kito parėmimo nieko nesigavo“, – specialios „Delfi“ laidos metu teigė V. Blinkevičiūtė.

„Ar visą laiką partijos iškelia lyderius? Ar „Vardan Lietuvos“ partijos lyderis yra Giedrimas Jeglinskas surinkęs 1 proc.? Žalimas yra lyderis Laisvės partijos? Man atrodo lyderė yra Armonaitė. Ar dar kiti yra pagrindiniai partijų lyderiai? Iš tikrųjų yra ne taip. Konservatorių partijos lyderis ir pirmininkas yra Gabrielius Landsbergis, bet jo mes niekur nematome“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko antrasis prezidento rinkimų turas, kuriame, kaip ir prieš penkerius metus, susitiko perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė Ingrida Šimonytė.

Sekmadienį vykusio balsavimo metu gyventojai savo pilietinę valią reiškė gerokai pasyviau nei pirmajame rinkimų ture. Prieš dvi savaites prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. gyventojų, o šį sekmadienį – 49,61 proc.

Prieš penkerius metus bendras aktyvumas pirmajame rinkimų ture siekė 56,46 proc., o pakartotiniame balsavime – 53,43 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tikra besmegenių

runkelių motina- paloja ant konservatorių,kažką pažada,o mažutėliai primityvai ima už gryną pinigą-tiki ir balsuoja.Šventas naivumas.

neatsistebiu

Pati pasako,pati patvirtina. Va čia tai lygis.

Romas

na fain moteris, ir kalba daug ...-taip mums ir reikia ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS